Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Γιατρός- φίλος του Κώστα Κατσίφα: "Τον έσερναν αιμόφυρτο στην πλαγιά - Το αίμα ήταν ζωντανό, κόκκινο, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανός" ( 2 βίντεο)




Τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Κατσίφα, όπως αυτές διαπιστώθηκαν από την επιτόπια έρευνα στον τόπο του, περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα ο γιατρός και φίλος του Π.Πάπιστας.
Όπως είπε, η σορός του 35χρονου ομογενή εντοπίστηκε ψηλά στο βουνό σε μία μεγάλη λίμνη αίματος, ενώ σε απόσταση 50- 80 μέτρα υπήρχαν μεγάλες ποσότητες αίματος.
«Το αίμα ήταν ζωντανό, κόκκινο, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανός», όταν τον έσυραν στην πλαγιά, είπε ο ίδιος, που ως γιατρός δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε δόθηκε η χαριστική βολή, αν και εκτιμά ότι ήταν εξ επαφής.
Για το λόγο αυτόν, όπως αποκάλυψε ο γιατρός, καταφτάνει σήμερα στην Αλβανία ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος θα διαπιστώσει και ποιο από τα τραύματα προηγήθηκε, ποιο ήρθε στο τέλος.
Περιγράφοντας τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, ο Π.Πάπιστας έκανε λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομία.
«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως ‘όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε’», κατέληξε ο ίδιος.

Πρόεδρος Σύλλογος Βορειοηπειρωτών: δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν

Για ένα «καλό παιδί» που «δεν είχε καμία σχέση με οργανώσεις» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπ.Καραθάνος, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.
Όπως είπε ο ίδιος, ο Κατσίφας «εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Αθήνα και τα Ιωάννινα, τα τελευταία πέντε χρόνια επέστρεψε στο χωριό του, όπου δούλευε ως σιδεράς».
«Δεν είχε ενοχλήσει ή ενοχληθεί ποτέ, δεν προκαλούσε, ούτε είχε τσακωθεί με κανέναν», τόνισε ο Μπ.Καραθάνος και σημείωσε ότι είχε «έμφυτο πατριωτισμό».
«Έλεγε και έγραφε εθνικιστικά πράγματα, αλλά δεν έγραφε τίποτα κατά των Αλβανών», ανέφερε σχετικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κατσίφας στόλιζε κάθε χρόνο το χωριό με ελληνικές σημαίες, ενώ μιλώντας για την ημέρα της δολοφονίας, σημείωσε επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα πως «πριν από τη δολοφονία κάποιος αστυνομικός κατέβασε μία σημαία, κι άρχισαν οι αστυνομικοί να του λένε ‘κάτσε να δεις τις θα πάθεις’».
Τότε, σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο 35χρονος πήγε στο σπίτι του να πάρει μία σημαία και πήρε και το όπλο.
«Συνελήφθη στη Δεξαμενή και σύρθηκε για 100 μέτρα και εκεί εκτελέστηκε εν ψυχρώ», δήλωσε, συμφωνώντας ουσιαστικά με τον Π.Πάπιστα, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων μεταβαίνει στην Αλβανία, καθώς και δύο πραγματογνώμονες και ένας δικηγόρος από την Ελλάδα.



πηγή:http://www.ant1news.gr/news/Society/article/518730/giatros-filos-katsifa-ston-ant1-ton-esernan-aimofyrto-stin-plagia-binteo-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου