Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Αίτηση προς Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας - Υπόδειγμα αίτησης και οδηγίες




        1.  Με αφορμή την  πρόσφατη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που δικαίωσε συνταξιούχο σχετικά με τα επιδόματα δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας και την αναμενόμενη δημοσίευση της αποφάσεως της Επταμελούς Συνθέσεως του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, για τα παραπάνω δώρα των ειδικών μισθολογίων, καταθέτουμε αίτηση, μέχρι την 31-12-2018,στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να διακόψουμε την παραγραφή των διεκδικήσεών μας . 
Στην συνέχεια και εφόσον απαιτηθεί θα προβούμε στην άσκηση αγωγής


       2. Οι τρόποι που μπορεί να κατατεθεί η αίτηση προς το ΝΣΚ, είναι οι παρακάτω:
         
           α. Με αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου, ώστε να λάβει άμεσα τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου.
           β. Με συγκέντρωση αριθμού αιτήσεων (10-15) και  κατάθεσή τους από έναν εκ των αιτούντων (δεν απαιτείται εξουσιοδότηση) και λήψη άμεσα του αντίστοιχου αριθμού πρωτοκόλλου.
            γ. Με αποστολή συστημένης επιστολής (άρθρο 10 παρ. 3 του Ν. 2690/1999). Στην περίπτωση αυτή λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που κατατέθηκε η αίτηση στην ταχυδρομική εταιρεία και θα πρέπει να είναι πριν από την επίμαχη ημερομηνία 31-12-2018. Απαιτείται η τηλεφωνική επικοινωνία μετά από εύλογο χρονικό διάστημα για λήψη του αντίστοιχου αριθμού πρωτοκόλλου
           δ. Με FAX (αριθμός 213 2121701) σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 2672/1998. Στην περίπτωση αυτή ΠΡΕΠΕΙ να κατατεθεί και η αίτηση με την ιδιόχειρη υπογραφή μέσα σε 5 ημέρες από τότε που στάλθηκε το FAX (αλλιώς δεν υπάρχει έγκυρη υποβολή).

      3. Στις  περιπτώσεις 1β και 1γ η αίτηση πρέπει να έχει θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή ( ΚΕΠ, Αστυνομικό τμήμα κλπ).

     4. Η διεύθυνση του ΝΣΚ όπου θα κατατεθούν ή αποσταλούν οι αιτήσεις είναι: 
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Ακαδημίας αρ. 68, ΤΚ 106 78,  ΑΘΗΝΑ




ΥΠΟΔΕΙΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Α Ι Τ Η Σ Η - ΟΧΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ


          Τ…........................................................................................
του ..................................,  αποστράτου Αξιωματικού/ συνταξιούχου (1) ……………………………….., κατοίκου ……….............................. .........................., διεύθυνση ............................................ ΤΚ.............. με Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου ……………...............................  και ΑΦΜ ............................................,  τηλ. …………….................……… 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –


          Είμαι συνταξιούχος του ΕΦΚΑ/πρώην Δημοσίου από το έτος …………....................
Με τις υπ’αριθ. 2287-2090/2015 αποφάσεις του, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε παράνομες τις περικοπές επί των κύριων και επικουρικών συντάξεων, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις που τις επέβαλαν (άρθρο 6 παρ. 2 ν. 4051/2012 και άρθρο πρώτο παρ. 1Α υποπαρ.ΙΑ.5 περίπτ. 1 και υποπαρ.ΙΑ.6 περίπτ. 3 του ν. 4093/2012).
Εξάλλου, με τις ίδιες αποφάσεις κρίθηκε αντισυνταγματική και η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.
Ήδη, πρόσφατα, η υπ’αριθ. 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσ/κης, σε συμμόρφωση με τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ, δικαίωσε συνταξιούχο και υποχρέωσε τον Φορέα σας να του επιστρέψει αναδρομικά όλα τα ποσά που είχε παρακρατήσει από τη σύνταξή του, εφαρμόζοντας τις ανωτέρω αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν αμετάκλητα αντισυνταγματικές και παράνομες τις σχετικές διατάξεις και αποτελούν πλέον Νομολογία.

Για τους λόγους αυτούς

Με την παρούσα αίτησή μου, ζητώ κατά τις συνδυασμένες διατάξεις του άρθρου 95 του Συντάγματος και 105 ΕισΝΑΚ, να αναγνωρισθεί η αντίστοιχη υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου και :
1ον) Να μου καταβάλετε αναδρομικά, από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα, τα ποσά που παρακρατήσατε παρανόμως από τη σύνταξή μου, συμμορφούμενοι με τις ανωτέρω οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
2ον) Να μου καταβάλλετε αναδρομικώς τα παρανόμως παρακρατηθέντα, και από τούδε και στο εξής κανονικά, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2012.
3ον) Να αναπροσαρμόσετε από σήμερα τη σύνταξή μου στα επίπεδα προ του 2013, εξαλείφοντας τα παρανόμως και μέχρι πρότινος παρακρατηθέντα ποσά, όπως προαναφέρθηκαν και να μην εφαρμόζετε στην περίπτωσή μου τις διατάξεις που ήδη κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές.

Η αίτησή μου επέχει θέση όχλησης, για κάθε νόμιμη χρήση, για κάθε νόμιμη συνέπεια, προεχόντως δε για τη διακοπή παραγραφής κατά το άρθρο 93, παρ. γ του ν. 2312/1995 

                             Άρτα, …………………… 2018
                          Ο αιτών/Η αιτούσα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου