Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ύβρεις και «κοκορομαχίες» στην... πλάτη των συνταξιούχων




Επικοινωνιακά τρικ από όλα τα κόμματα, χωρίς απαντήσεις για τις περικοπές
Σε προεκλογική αρένα μετατράπηκε η προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν απίστευτες ύβρεις και βαρύτατοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, με τους αρχηγούς των κομμάτων να επιδίδονται σε μια ανελέητη αντιπαράθεση άνευ ορίων, στην οποία μάλιστα ενεπλάκησαν και οι σύζυγοί τους. Για την ταμπακιέρα, ωστόσο, ουδεμία κουβέντα έγινε, αφού ουδείς έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις για το θέμα που καίει τον ελληνικό λαό, τις περικοπές δηλαδή στις συντάξεις.
Καμία ουσία
Παρά τις άναρθρες κραυγές της κυβέρνησης, αλλά και τα επικοινωνιακά τερτίπια της αντιπολίτευσης, δεν μάθαμε τι μέλλει γενέσθαι στην πραγματικότητα με τις συντάξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που νομοθέτησε την περικοπή τους, θεώρησε σωστό να εμπαίξει τους συνταξιούχους, αφήνοντας αιχμές και μιλώντας με μισόλογα, καλώντας τη Ν.Δ. να «μη βιάζεται», καθώς «όλα θα γίνουν στην ώρα τους». Και τα υπόλοιπα βέβαια κόμματα δεν πήγαν πίσω. Η Φώφη Γεννηματά, που μέχρι πρότινος καλούσε τον Τσίπρα να τιμήσει την υπογραφή του, έσυρε πρώτη τον χορό των εντυπώσεων, καταθέτοντας νωρίς το πρωί τη ρύθμιση για την αναστολή της περικοπής των συντάξεων, και ακολούθησαν το ΚΚΕ και η Ν.Δ., με αμφότερα τα κόμματα να παίζουν και αυτά καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές, πάντως, αν και η συζήτηση ξεκίνησε με… θερμό ακροατήριο, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. να καταχειροκροτούν το κρεσέντο ύβρεων των αρχηγών τους, όσο περνούσε η ώρα το ενδιαφέρον ομολογουμένως έβαινε μειούμενο.

Ο πρωθυπουργός τριτολόγησε επί της ουσίας μόνος του, αφού και τα βουλευτικά έδρανα ήταν άδεια, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν εξαφανιστεί. Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να φύγει αμέσως μετά τη δευτερολογία του, αφού προηγουμένως, βέβαια, είχε επιστρατεύσει ως όπλο στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ακόμη και τη «λαμέ» δανεική γραβάτα που φορούσε ο Τσίπρας στη φιέστα του Ζαππείου… Αίσθηση προκάλεσε και η στάση των ΑΝ.ΕΛ., αφού ο Πάνος Καμμένος και οι υπουργοί του επέλεξαν να κάτσουν στα βουλευτικά έδρανα, ρίχνοντας νερό στον μύλο των σεναρίων που θέλουν τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να βρίσκονται σε απόσταση.
πηγή:http://www.dimokratianews.gr/content/87992/yvreis-kai-kokoromahies-stin-plati-ton-syntaxioyhon