Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αλβανία: Ο...γενίτσαρος.. Εντι Ράμα και οι στολές των αστυνομικών που δώρισε ο Ερντογάν









Οσοι αναρωτιούνται ακόμη για ποιον λόγο ο Εντι Ράμα έχει γίνει... γενίτσαρος κατά της χώρας μας πήραν ακόμη μια απάντηση διά στόματος του ίδιου του Αλβανού πρωθυπουργού. 

Μιλώντας κατά την τελετή παρουσίασης της στολής της αστυνομίας χθες στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντι Ράμα απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για τη στήριξη σε αυτό το έργο». 

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, οι νέες στολές της αστυνομίας είναι πανομοιότυπες με αυτές της τουρκικής αστυνομίας και κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα έξοδα τα κάλυψε με ειδικά «κονδύλια» ο Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της δημιουργίας δορυφόρων που θα δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την περίεργη σχέση είχε καταγγείλει χωρίς να κατανομάσει την Άγκυρα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας. Συγκεκριμένα, ο Σαλί Μπερίσα είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες για πρώτη φορά δημοσίως ότι «η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε μετά την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα». 

«Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα καταλάβουν τα συμφέροντα ποιων εξυπηρετήσατε και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η Ιστορία θα το αποδείξει» είχε υποστηρίξει ο Σαλί Μπερίσα, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Εντι Ράμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, η κυβέρνηση του οποίου υπέγραψε τη συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα το 2009, δεν διευκρίνισε όμως ποιος είναι ο τρίτος παράγοντας, αλλά συχνά στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι πίσω από την αποτυχία της συμφωνίας, την οποία απέρριψε το Συνταγματικό Δκαστήριο, βρίσκεται η Τουρκία. 

Ο Εντι Ράμα πάντως, που κλιμακώνει την αντιπαράθεση με την Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε διαρκές εθνικιστικό παραλήρημα. Από τη μεριά της η Αθήνα τού είχε απαντήσει ότι με τη συμπεριφορά του ναρκοθετεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και, με αφορμή την υπόθεση της Χειμάρρας, το υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει λόγο για μεθοδευμένο σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.




Δώρο Ερντογάν οι στολές της αλβανικής αστυνομίας (φωτο)




http://www.dimokratianews.gr/content/68587/alvania-tis-stoles-ton-astynomikon-dorise-o-erntogan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου