Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η συνάντησή μας για ενημέρωση, συζήτηση και καφέ ( Φωτογραφίες)




 
     1. Με θέα το άγαλμα του Πύρρου, του Βασιλιά της Ηπείρου,που είχε ως πρωτεύουσα την Αμβρακία, (σημερινή Άρτα), που ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ηγεμόνες, της πρώιμης Ελληνιστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, η συγκέντρωσή μας, στο ξενοδοχείο Κρόνος.
    
     2. Ο αντικειμενικός σκοπός της συγκέντρωσης, εκτός από, τον καφέ και την πολύ καλά παρέα, που ομολογουμένως κάνουμε, ήταν η ενδελεχής ενημέρωση, από τον πρόεδρο του παραρτήματος για: 

         α. Τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, στην περίπτωση που δεν αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των ε.ε. και ε.α, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των ενστόλων, όχι μόνο για όσους έχουν κάνει αγωγές αλλά και για όσους δεν έχουν κάνει. 
         β. Την  πιθανότητα να δικαιωθούν μόνο, όσοι έχουν κάνει αγωγές, στο θέμα των αναδρομικών.
         γ.  Εάν, τα καταβαλλόμενα μερίσματα θα προστίθενται στην κύρια σύνταξη και θα θεωρούνται, ως επικουρικές συντάξεις, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνονται,στις διατάξεις περί μειώσεως  των συνολικών συντάξιμων αποδοχών.  
         δ. Τους οικονομικούς κινδύνους που κρύβει η υπαγωγή του ειδικού μισθολογίου στον ΕΦΚΑ καθόσον:

             (1) Αποσυνδέονται άμεσα, οι συντάξεις από το μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων.
             (2) Θα μειωθούν σημαντικά οι συντάξεις, επειδή το οικονομικό επιτελείο των "σοφών", που θα σχεδιάσει το 2017, την εκ βάθρων αναμόρφωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, μελετά τρόπους και μεθόδους, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι ένστολοι να βρίσκονται και πάλι στην τελευταία θέση του μισθολογικού πίνακα, παρ΄ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του Κράτους.
          ε. Την προκήρυξη εκλογών, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ.
             
     3.  Στην συζήτηση που ακολούθησε, οι συνάδελφοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους και συνοπτικά διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
         α. Οι ενέργειες και οι δηλώσεις, τόσο του ΥΠΕΘΑ, όσο και του ΑΝΥΕΘΑ, για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, κινούνται μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά εμείς θέλουμε έργα και όχι υποσχέσεις και πως κοντοζυγώνει ο καιρός που θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
         β. Ότι, η εκκωφαντική σιωπή μας,η ατολμία μας και η απραξία μας, δίνουν το δικαίωμα, στους Κυβερνώντες να πιστεύουν και να μας θεωρούν ακόμα, δεδομένους, υποταγμένους, έτοιμους να αποδεχθούμε το μοιραίο και χωρίς αντίσταση.
         γ. Ότι,πρέπει άμεσα να πράξουμε τα αυτονόητα, γιατί είμαστε πολλοί, γιατί ξεπερνάμε τους 1,2 εκατομμύρια ενεργούς ψηφοφόρους, και μπορούμε να καθορίσουμε πολλά, αρκεί να εφαρμόσουμε πιστά το, Ισχύς Εν τη Ενώσει 
     
    4.  Αποφασίσθηκε πως, η νέα μας συγκέντρωση, θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. 







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου