Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Συντάξεις: Δόθηκε λύση, στην καταβολή των συντάξεων, σε όσους υπέβαλαν αίτηση αποστρατείας μέχρι 30 Ιουνίου








    Έληξε επιτέλους η κατάσταση  οικονομικής ασφυξίας, στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοι που υπέβαλλαν αιτήσεις αποστρατείας, μέχρι την 30 - 6- 2016, επειδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν είχε προβεί, στην έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης, καθόσον ανέμενε την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία θα καθόριζε εάν, η σύνταξη, θα υπολογισθεί με τον  ν. 4387/16, ή   σύμφωνα, με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά τις 31.12.2014, και καταβάλλονται με τον περιορισμό των διατάξεων του άρθρου 13.β.  

    Με ασφαλείς πληροφορίες μας το ΥΠ.ΟΙΚ., έχει προβεί στην έκδοση, διευκρινιστικής εγκυκλίου, με την οποία καθορίζει πως, ο υπολογισμός των συντάξεων των συναδέλφων που, υπέβαλλαν αιτήσεις αποστρατείας, μέχρι την 30 - 6- 2016, θα γίνει σύμφωνα, με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά τις 31.12.2014.



  Το ΓΛΚ, εκτιμάται πως, είναι πολύ πιθανόν να προλάβει τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων, καθόσον είχε προετοιμασθεί και για τα δύο σενάρια. 
Στην περίπτωση που δεν προλάβει να ετοιμάσει όλες τις συνταξιοδοτικές πράξεις, τότε θα δίνεται η δυνατότητα, σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν, να λάβουν προκαταβολή, το 50% του τελευταίου μισθού, που λάμβαναν ως εν ενεργεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου