Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΥΕΘΑ: Τη μάχη των ειδικών μισθολογίων την έχουμε δώσει και την έχουμε κερδίσει.








    Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην εφημερίδα "Αγορά" και στον δημοσιογράφο Χρήστο Τσιγουρή, τόνισε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:



Ειδικά μισθολόγια... Βρήκατε εναλλακτική;

Τη μάχη των ειδικών μισθολογίων την έχουμε δώσει και την έχουμε κερδίσει. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και απόστρατοι δεν θα υποστούν περαιτέρω μειώσεις. Εξορθολογίζουμε το σύστημα και θα μπορέσουμε να μειώσουμε δαπάνες που κακώς επιβαρύνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα υπάρξει αναδιοργάνωση του στρατεύματος. 


Αναδιοργάνωση στρατού;

Είναι πολλές οι αλλαγές που επεξεργάζονται τα επιτελεία και θα ανακοινωθούν σύντομα. Ξεκινήσαμε την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αντικειμενικής αξίας 34 δισ., σε ακίνητα και παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Θα ενοικιάζονται για 100 χρόνια και θα αποδίδουν το 5% της αντικειμενικής τους αξίας στην άμυνα. Θα γίνει με διαδικασίες fasttrack που θα διευκολύνουν τους επενδυτές να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά και πόρους για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τις επόμενες ημέρες θα βγουν οι πέντε πρώτοι διαγωνισμοί με e bid για τη μίσθωση τέτοιων χώρων.

Υψηλοί τόνοι από τον Ερντογάν σε περίοδο πολιτικής ρευστότητας στη γειτονική χώρα. Φοβάστε επεισόδιο; 

Εκτός από την πολιτική ρευστότητα, υπάρχει και αμυντική ρευστότητα. Έχει αποστρατευθεί ένα μεγάλο μέρος των πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, υπάρχει δίωξη πολλών αξιωματικών, όπως και μετακίνηση πολλών στρατιωτικών μονάδων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς τις επιχειρήσεις που γίνονται στα νότια της Τουρκίας. 

Είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο ρητορικής οι προκλήσεις έχουν αυξηθεί και έχουν υπερβεί τα συνηθισμένα. Όμως, όταν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης ο ίδιος, είναι σαν να ανοίγει θέμα Κωνσταντινούπολης. Όταν αμφισβητεί διεθνείς συμβάσεις ένας πρόεδρος, δείχνει ότι είναι σε πανικό. Ελπίζω αυτός ο πανικός να μην οδηγήσει σε γεγονότα που θα απειλήσουν τη σταθερότητα της περιοχής. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Το ηθικό, ο επαγγελματισμός και το φρόνημά τους ήταν και είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. 

Όμως, τα 24 επιπλέον μαχητικά F35 από την Τουρκία δεν σας προβληματίζουν;

Μας απασχολεί σοβαρά και θεωρώ πως ήταν λάθος της Ελλάδας που δεν μπήκε στο πρόγραμμα των F35 από την πρώτη στιγμή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να ανατραπεί η ισορροπία που υπάρχει στο Αιγαίο και θα κάνουμε όσα πρέπει, και σε συνεργασία με τους συμμάχους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου