Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τον πλειστηριασμό





Πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη  500 ευρώ. Οργή πολιτών






ΟΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ
ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ!
Τι πρέπει να γνωρίζετε και τι να αποφύγετε πλειστηριασμό.
Ποιος θεωρείται συνεργάσιμος δανειολήπτης.
Τι σημαίνει εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
<Υπάρχουν πτυχές του προβλήματος των πλειστηριασμών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.> Αυτό τονίζουν οι ειδικοί, οι οποίοι επισημαίνουν, ότι ο δανειολήπτης πρέπει να γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι επείγουσας μορφής.

η εικόνα προφίλ της Όλια ΝικολοπούλουΤο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ απευθύνθηκε στη Νομικό Ολυμπία Νικολοπούλου για το κρίσιμο θέμα των δαπανών διαβίωσης και καταγράψαμε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν χιλιάδες δανειολήπτεις.

1. Οι εύλογες δαπάνες διαβίωση τι είναι ?
Είναι ο αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού των δαπανών κάθε οικογένειας ,που καλύπτουν τις ανάγκες των νοικοκυριών.

2. Τι ρόλο παίζουν στο δάνειό μου?
Οικοδομούν πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ δανειολήπτη και τράπεζας. Είναι το κοινό αποδεκτό σημείο αναφοράς δανειολήπτη και τράπεζας. Ώστε να αξιολογηθεί ορθά η δυνατότητα εξυπηρέτησης του δανείου. , κατά την υπάρχουσα οικονομική του κατάσταση.

3. Ποιος ρύθμισε αυτές τις δαπάνες?
Προσδιορίστηκαν μετά από πολύμηνη επιστημονική εργασία ειδικών για τα έξοδα που έχουν τα νοικοκυριά.

4.Ποιες είναι αυτές οι δαπάνες?
Οι δαπάνες ζωής. Ταξινομούνται μάλιστα σε τέσσερις βασικές ομάδες οι οποίες είναι:
- Α ομάδα: Δαπάνες για τη διαβίωση του νοικοκυριού , όπως διατροφή, ένδυση υπόδηση, έξοδα κατοικίας,φώς νερό τηλέφωνο κοινόχρηστα κλπ
- Β ομάδα: Δαπάνες εστίασης
- Γ ομάδα: Διαρκή αγαθά και συσκευές
 -Δ ομάδα: Κατανάλωση αλκοολούχων ποτών καπνού, αεροπορικές μετακινήσεις, τουριστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, έξοδα για κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, παιδείας ,ενώ εξαιρούνται αγορές πολυτελείας.

5. Για ευάλωτα νοικοκυριά τι ισχύει ?
Εδώ οι δαπάνες διαβίωσης προσαυξάνονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες του νοικοκυριού. Επίσης οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξάνονται σημαντικά ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, όπως οικογένειες με παιδιά ή εξαρτώμενα μέλη

6. Συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες για την εξασφάλιση στεγαστικού δανείου , ενοίκιο, ή φόροι ?
Δεν προσμετρώνται οι δόσεις δανείου για τους δανειολήπτες, το ενοίκιο για τους ενοικιαστές και οι φόροι που καταβάλλονται. Απλά έχουν σχέση μόνο με το καθαρό εισόδημα.

7. Ποιος αξιολογεί τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης?
Η τράπεζα. Ο δανειολήπτης θα πρέπει να δηλώνει όλες τις δαπάνες διαβίωσης που λειτουργούν ως σημείο αναφοράς, ώστε να αξιολογείται η δυνατότητα του να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ουσιαστικά οι δαπάνες διαβίωσης είναι το στοιχείο βάσης για συμφωνία.

8. Ποιος θεωρείται συνεργάσιμος δανειολήπτης?
Αυτός που δίνει όλα τα οικονομικά στοιχεία , κάνει γνωστή κάθε πληροφορία που αφορά στην τρέχουσα και μελλοντική οικονομική του κατάσταση . Αυτός που είναι ανοιχτός σε διάλογο με την τράπεζα .Αυτός που συνεργάζεται για την εύρεση λύσης.

9.Και τι κερδίζει?
Την πολυπόθητη λύση του προβλήματος. Να μη χάσει το σπίτι του ή την επιχείρησή του.