Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μισθοί- Συντάξεις: Μας Επέστρεψαν το 50%, κι εμείς απλά δεν το καταλάβαμε !!







     Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, καλημέρα, με τον Γιώργο Αυτιά, ο συντονιστής των οικονομικών υποθέσεων, του κόμματος της ΝΔ, Βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε μεταξύ των άλλων:
   Ερώτηση:  "Πως θα λύσετε το πρόβλημα στο, να μην αυξάνονται οι  φόροι";
  Απάντηση: "Πρώτα απ΄ όλα, θα μπορούσα  να σας απαντήσω πάρα πολύ εύκολα ότι, το κάναμε το 2014, γιατί δεν μπορούμε να το ξανακάνουμε........ κι΄όμως μειώσαμε τον ΦΠΑ στη εστίαση, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και τις ασφαλιστικές εισφορές, γιατί πρέπει να το θυμόμαστε αυτό, δώσαμε κοινωνικό μέρισμα και δώσαμε το 50% ,αυτό μπορούσαμε τότε, των περικοπών, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, άρα θα μπορούσα πολύ εύκολα να σας πω, ήμασταν  αξιόπιστοι, όταν μια Κυβέρνηση είναι αξιόπιστη δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο και μπορεί να αντιμετωπίσει μέρος του προβλήματος........" 
Όπως είναι γνωστό, με την υπ’αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε  είχε κριθεί η αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/12 βάσει του οποίου είχαν επιβληθεί στις συντάξεις μας δυσβάσταχτες περικοπές.
   Στη συνέχεια η προηγούμενη συγκυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την απόφαση εις το όλον, δηλαδή επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012,όπως προσδιόριζε η παραπάνω απόφαση, την εφάρμοσε μερικώς και προέβη στη θέσπιση του Ν.4307/14 βάσει του οποίου ρυθμιζόταν η καταβολή του 50% των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, σε 36 μηνιαίες δόσεις. Και ο εμπαιγμός συνεχίστηκε καθόσον το πραγματικό πληρωτέο ποσό αυξήθηκε από 0,80 μέχρι 60 ευρώ περίπου!
 Φαίνεται πως, ο τέως Υπουργός οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, γνωστός για τα "αισθήματα αγάπης", που τρέφει για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ή μας εμπαίζει και μας κοροϊδεύει κατάμουτρα ή είναι αμνήμων, καθόσον γνώριζε πολύ καλά πριν κατατεθεί, το ν. 4093/12, ότι, οι μειώσεις που επέβαλε, στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, ήταν παράνομες, στοχευμένες και αντισυνταγματικές και το αβίαστο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι, γιατί εξαπολύθηκε αυτός ο οικονομικός πόλεμος εξαθλίωσης εναντίον των ε.ε. και ε.α. στελεχών των ΕΔ και  ΣΑ, ποιος ήταν ο πραγματικός αντικειμενικός σκοπός τους;
  Τέλος την δόξα του κ. Σταϊκούρα, ζήλεψε και ο σημερινός αναπληρωτής ,Υπουργός οικονομικών, υπεύθυνος για θέματα εσόδων, κ. Γιώργος  Χουλιαράκης, καθόσον  ακολουθεί πιστά την ίδια οικονομική πολιτική.

Δείτε τις δηλώσεις από την 09:10 ώρα

Ο Μ. Μπαλαούρας απέναντι σε Σταϊκούρα, οργισμένο συνταξιούχο κ.ά. στον Αυτιά (ΣΚΑΪ, 9/10/16)


Μάκης Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Σταϊκούρας (ΝΔ), Νίκος Σοφιανός, δικηγόροι και εκπρόσωποι φορέων σε έντον...


https://www.youtube.com/watch?v=u9ID32ozSSM



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου