Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Οι Σκοπιανοί κάνουν (τώρα) παραβιάσεις και με τα ελικόπτερα









Το άκρον άωτον του θράσους! Περιπολούν πάνω από τις προσφυγικές σκηνές στην ελληνική πλευρά των συνόρων! Το ΓΕΕΘΑ έστειλε άμεσα ενισχύσεις
Πληθαίνουν οι προκλήσεις Σκοπιανών ενόπλων στη μεθόριο μετά το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη. Σκοπιανοί στρατιώτες περνούν ακόμα και μέσα σε ελληνικό έδαφος διαπράττοντας βιαιότητες κατά προσφύγων. Οι υπερβολές αυτές καταδεικνύουν ότι πρόκειται περισσότερο για «επίδειξη δύναμης» παρά για επιχειρήσεις απώθησης μεταναστών.

Τα συχνά επεισόδια υποχρέωσαν το ελληνικό ΓΕΕΘΑ να αποστείλει την Παρασκευή πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς -όπως μαρτυρούν εκπρόσωποι ΜΜΕ- ακόμα και τα αραιά φυλάκια παρέμεναν μέχρι πρότινος «έρημα».

Με τις «πλάτες» της Αυστρίας και της ομάδας Βίσεγκραντ, τα Σκόπια σήκωσαν κεφάλι ακόμα και σε θέματα συμπεριφοράς. Πρόσφυγες, μετανάστες, μέλη ΜΚΟ, διεθνών οργανισμών αλλά και δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ολοένα και συχνότερες επιθέσεις, προπηλακισμούς και βιαιότητες.
Τραύματα
Μάλιστα, όπως φάνηκε από τα τραύματα στο σώμα τους, οι πρόσφυγες που επιχείρησαν να περάσουν στα Σκόπια από τον γνωστό χείμαρρο γύρισαν «δαγκωμένοι» από αστυνομικά σκυλιά, με εκχυμώσεις κακομεταχείρισης από τους Σκοπιανούς. Το γεγονός παραδέχθηκε και ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας.

Πιο πρόσφατο επεισόδιο ήταν ο προπηλακισμός την περασμένη Πέμπτη Ελλήνων φωτογράφων, που απαθανάτιζαν (χωρίς να παραβιάζουν έδαφος) περιπολία πάνοπλων Σκοπιανών στη «νεκρή ζώνη» (ανάμεσα στους δύο ατσάλινους φράκτες), όπως μεταδόθηκε σχετικά.

Το επεισόδιο έγινε την ώρα που οι Σκοπιανοί στρατιωτικοί, φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, είδαν τους Ελληνες να τραβούν φωτογραφίες. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν στην ελληνική επικράτεια, με απειλές και βρισιές τούς υποχρέωσαν να απομακρυνθούν.

Σε άλλες περιπτώσεις, αυτόπτες μάρτυρες (δημοσιογράφοι) καταγγέλλουν ότι τις προηγούμενες μέρες, όταν κάποιοι πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τον φράκτη, οι Σκοπιανοί δεν δίστασαν να ξεπεράσουν ακόμα και τις «πυραμίδες» της συνοριογραμμής προβαίνοντας σε βιαιότητες.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι σκοπιανά στρατιωτικά ελικόπτερα που περιπολούσαν στην περιοχή εθεάθησαν να πετούν πάνω από προσφυγικές σκηνές στην ελληνική πλευρά των συνόρων. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη καταγγελία διέψευσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
πηγή:http://www.dimokratianews.gr/content/60308/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου