Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΜΑΧΑΙΡΙ έως και 40% στις επικουρικές συντάξεις


ΜΑΧΑΙΡΙ έως και 40% στις επικουρικές συντάξειςΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες πορτοφολιου με λιγα χρηματα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η παρακάτω δημοσίευση δεν αφορά την σύνταξη και τα μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ που λαμβάνουν τα ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ε.Α.Α.Σ./Παρ. Άρτας
_________________________________________________________
Το άθροισμα κύριας και επικουρικής δε θα πέφτει κάτω από τα 1.400 ευρώ
​Με δίχτυ προστασίας στα 1.400 ευρώ, άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης, έρχονται οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.
Το επικρατέστερο σενάριο που σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστικοποιηθεί το Σάββατο, περιγράφει στοχευμένες μειώσεις επικουρικών συντάξεων με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης.
Ο μηχανισμός θα προβλέπει «κόφτη», ώστε οι μειώσεις να μην ξεπερνούν σε ανώτατο επίπεδο και σε ακραίες περιπτώσεις το 40%, ενώ το συνολικό εισόδημα των συνταξιούχων από κύριες και επικουρικές συντάξεις δε θα πρέπει μετά τις μειώσεις να πέφτει κάτω από τα 1.400 ευρώ.
Σκληρή μάχη δίνεται όμως και για το τελικό ύψος των νέων κύριων συντάξεων, καθώς οι δανειστές πιέζουν ακόμα και για περικοπές στις παροχές.
Το μεγάλο παζάρι γίνεται για τη 15ετία, καθώς οι επικεφαλής των θεσμών αξιώνουν την κατάργησή δια της πλαγίας οδού, καθιστώντας ασύμφορη την έξοδο με 4.500 ένσημα.
Μάλιστα για την 20ετία φαίνεται πως κλειδώνει η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Όσον αφορά στο μέτωπο των νέων κύριων συντάξεων η μάχη είναι σκληρή. Οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ έχουν εμφανίσει τουλάχιστον δύο εναλλακτικά σενάρια με εθνική σύνταξη 320 και 340 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης που εκκινούν από πολύ χαμηλά επίπεδα, από 0,50% και 0,45%. Αυτό μεταφράζεται σε γενναίο ψαλίδι πάνω από 20% σε σύγκριση με τις σημερινές συντάξεις.
Πάντως η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το ύψος της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ για όσους φεύγουν με 20 έτη ασφάλισης και το παζάρι επικεντρώνεται στη σύνταξη που θα παίρνουν όσοι φεύγουν με 15 – 20 χρόνια.
πηγή:http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου