Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ "ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες σκεπτομενων αναλυτωνΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες σκεπτομενων αναλυτων



      Οι γνωστοί,"ειδικοί" αναλυτές, οι γνώστες των πάντων και ερμηνευτές θεμάτων Άμυνας, "απασφάλισαν", για μια ακόμη φορά, αφού πρώτα μελέτησαν ενδελεχώς και επισταμένως, συσκεπτόμενοι επί μακρόν, αναλύοντας λέξη προς λέξη, γράμμα προς γράμμα την δύσκολη πρόταση του Κεφαλαίου Α’ Αρχές και όργανα του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας
"Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέαΤα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, ..τους στρατιωτικούς θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο", κατέληξαν ομοφώνως στο συμπέρασμα ότι:

    >Είναι πλέον κόκκινη γραμμή η αποφυγή νέων μειώσεων για τους Στρατιωτικούς        

    >Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας 
    >Δεν ορκίζονται ότι τα δυσάρεστα δεν έχουν τελειώσει
    >Το θέατρο του παραλόγου μόλις άνοιξε αυλαία
    >Είναι για γέλια ή για κλάματα;

    Παρακαλούμε αυτούς τους αμνήμονες ινστρούκτορες, να προβούν και στην ανάλυση των παρ. 4 και 5 της υπ΄ αριθμ. 12/15 ανακοίνωσης του συντονιστικού των 3 ΕΑΑ, καθώς και όσων σχετικά με το θέμα των μισθών και συντάξεων, συνέβησαν από το 2010 μέχρι και σήμερα και αφού τα μελετήσουν διεξοδικά να μας γνωρίσουν, με την αντικειμενικότητα που τους διακρίνει, τα συμπεράσματά τους.


    Ο Θεός να μας φυλάει 


  

   Για να μην ψάχνονται οι "ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ" τους παραθέτουμε αυτούσια προς ανάλυση τα παρακάτω:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------       
Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης


Κεφάλαιο Α’ Αρχές και όργανα του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας

Άρθρο1 Θεμελιώδεις αρχές  του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας

  Οι κοινωνικές παροχές της Πολιτείας χορηγούνται στο πλαίσιο  Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας, με σκοπό την εξασφάλιση κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, με όρους ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδιανομής και αλληλεγγύης των γενεών. Το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας περιλαμβάνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τις παροχές υγείας, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις προνοιακές παροχές και το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για τις ασφαλιστικές, όπως ρυθμίζεται από το νόμο αυτό.
   Η  κοινωνική ασφάλιση, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών και όσων διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Το κράτος έχει υποχρέωση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας και για την παροχή των σχετικών παροχών σε όλους όσοι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

    Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμίδας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

       Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ. 12/15 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 3 ΕΑΑ
                  
1.-Το απόγευμα σήμερα , οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Ε.Α.Α.Σ. , Ε.Α.Α.Ν. και Ε.Α.Α.Α. συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας κ.Γ.Κατρούγκαλο , προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα του ασφαλιστικού που αφορούν τα Στελέχη των Ε.Δ..
2.-Την προηγουμένη της συνάντησης , το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων είχε αποστείλει εμπεριστατωμένο δωδεκασέλιδο υπόμνημα  σχετικά με τις συντάξεις των Αποστράτων και τις θέσεις του Συντονιστικού που αναφέρονται στην υπ.αριθ. πρωτ. 376 από 14-10-2015 επιστολή του.
3.-Ο Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα θέματά μας και κατά την συνάντηση είχε  μαζί του όλα τα έγγραφα.
4.-Έγινε εκτενής παρουσίαση των θέσεών μας , συζήτηση και ενημέρωση από τον Υπουργό σχετικά  με  αυτά  και η τελική δήλωση του Υπουργού ήταν “ Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι θα προστατευτούν οι συντάξεις “, ενώ για το θέμα της αναπροσαρμογής των συντάξεων σύμφωνα με την γνωστή απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ εδήλωσε αναρμόδιος , γιατί αυτό αφορά το Υπουργείο Οικονομικών.
5.-Ορισμένα από τα θέματα που εθίγησαν δεν είναι ανακοινώσιμα για ευνόητους λόγους , καθόσον η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.
6.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις , όπως πάντα και είναι έτοιμο να επέμβει όταν και όπου χρειασθεί. Αναμένεται συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο , που έχει ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου