Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

     

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τηλ. - Fax: 26510-33865
Ιωάννινα, 25 Ιαν 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ τους
Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Πάνο
Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο
Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη Γιώργο

ΘΕΜΑ : Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό των Στρατιωτικών - Εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ
Κύριοι Υπουργοί με έκπληξη είδαμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή μας που κατατέθηκε στην Βουλή και εμφανίζει τους Ελληνες Στρατιωτικούς ακόμη και σαν προνομιούχους απέναντι στους υπολοίπους εργαζομένους .Βλέπουμε σε δημοσιεύματα να έρχονται ακόμη χειρότερες αλλαγές στο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό των Στρατιωτικών οι οποίοι έχουν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται πάνω από 50% περισσότερο από κάθε κατηγορία εργαζομένων ενώ οι ίδιοι προεκλογικά είχατε υποσχεθεί την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ την οποία 12 μηνες μετά ακόμη δεν κάνατε πράξη.
Επιτρέψτε μας κύριοι Υπουργοί να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω που αφορούν τόσο τον εργασιακό βίο αλλά και γενικότερα την ζωή του Στρατιωτικού.
Τα 5 επιπλέον συντάξιμα έτη που δίνονται στους Στρατιωτικούς και το Υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει ως πλασματικά εμεις τα ονομάζουμε μάχιμα. Δίνονται λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, της κατάστασης διαρκούς επιφυλακής και ετοιμότητας που έχει το λειτούργημά μας .Πλασματικά έτη όπως γνωρίζετε δίνονται στις περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων δικαίωμα όμως χρήσης των διατάξεων αυτών δεν έχουν οι Στρατιωτικοί.
Οι Έλληνες Στρατιωτικοί:
- Είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που δεν αμοίβονται για την υπερωριακή τους απασχόληση η οποία πολλές φορές υπερβαίνει το διπλάσιο της νόμιμης.
- Αναγκάζονται λόγων των συνεχών μεταθέσεων, μαζί με τις οικογένειές τους να γίνονται εσωτερικοί μετανάστες πολλές φορές στην ζωή τους .Οι συχνές μεταθέσεις ακόμη και σε συναδέλφους που έχουν ξεπεράσει τα 25 έτη υπηρεσίας μας αναγκάζουν να συντηρούμε πολλές φορές ακόμη και 2 κατοικίες.
- Είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα για να καλύπτουν αμέσως και σε ανάγκη εις βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής κάθε απρόβλεπτη υπηρεσιακή απαίτηση και κάθε έκτακτη ανάγκη της χώρας όπως π.χ.Σεισμοί,Πυρκαγιές,Πλημμύρες κτλ χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Επιπλέον οι σύζυγοί τους συνήθως δεν μπορούν να έχουν μόνιμη απασχόληση για να συμβάλουν στον οικογενειακό προυπολογισμό λόγω των συχνών μεταθέσεων οι οποίες επιδρούν δυσμενώς στην οικογενειακή τους ζωή και συνοχή.
Ο Έλληνας Στρατιωτικός στα 25 έτη υπηρεσίας υπολογίζοντας 24ωρες υπηρεσίες,ασκήσεις, συμμετοχή σε άλλες δραστηριότητες εκτός ωραρίου έχει εργαστεί χωρίς καμμιά αμοιβή τουλάχιστον δέκα επιπλέον εργασιακά χρόνια μέσα σε αντίξοες αλλά και επικίνδυνες συνθήκες .Η Ελληνική πολιτεία αναγνωρίζοντας μέρος της προσφορά του έδωσε ελάχιστες παροχές στους Στρατιωτικούς τις οποίες όμως βλέπουμε τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και από την τωρινή που συμμετέχετε να καταργούνται.
Κύριοι Υπουργοί οι Στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους αναμένουν από εσάς:
- Αποκατάσταση της νομιμότητας και την δικαιοσύνης στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των Στρατιωτικών κάτι το οποίο είχατε επισημάνει με θέρμη την περίοδο που βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση, με πλήθος ερωτήσεων στην Βουλή αλλά και από λοιπές δημόσιες τοποθετήσεις σας.
- Υλοποίηση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων με άρση των μεγάλων αδικιών που έχουμε υποστεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου