Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή ισχύος στην «Πυρπολητής 1/15»





Προβολή ισχύος σήμερα το πρωί στην άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που πραγματοποιήθηκε με το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (Δύναμη «Δέλτα») σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρακολούθησε την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που πραγματοποιήθηκε με το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (Δύναμη «Δέλτα»).
 Με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη στα Μέγαρα από όπου αναχωρούσαν μονάδες που συμμετείχαν στην άσκηση. Στην συνέχεια μετέβη σε σημείο όπου εκτελείτο επιχείρηση ανακατάληψης νήσου, όπου συμμετείχαν συνδυασμένα, προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων.
Bάσει των προβλοπόμενων σχεδίων ενεργοποιήθηκε το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων:
-Προβολής ισχύος
-Αποτροπής ανακατάληψης Μικρονήσου ή/και Βραχονησίδος περιοχής Α. Αγαίου
-Εξασφάλισης ζωτικών χώρων/υποδομών
-Εξασφάλισης εδαφικής ακεραιότητας
-Αντιμετώπισης ασύμμετρων ενεργειών
-Προσβολής ναυτικής δύναμης

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν μέσω:
-Αεροκίνητων ενεργειών
-Θαλασσίων μεταφορών
-Ανάπτυξης τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ
-Μετακίνηση ναυτικών μονάδων
-Ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων
Στην άσκηση μετέχουν Φ/Γ, ΤΠΚ, Κ/Φ, ΠΤΜ του ΠΝ, μεταφορικά και επιθετικά Ε/Π του ΣΞ, Ε/Π έρευνας-διάσωσης της ΠΑ, Α/Φ ΑΝΧ και ΔΒ της ΠΑ και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των ΕΔ.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας, Έβρου και Α. Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι για την ενεργοποίηση της άσκησης την 06:00 της σήμερον, η εντολή/διαταγή για την προπαρασκευή/προετοιμασία των μονάδων δόθηκε νυκτερινές ώρες της 23 Φεβρουαρίου 2015.
πηγή:difencenews.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου