Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ








        Με την καθολική συμμετοχή του ΔΣ/Ε.Α.Α.Σ. και των προέδρων των Παραρτημάτων Άρτας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, και Φλώρινας , πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του Παραρτήματος της Θεσσαλονίκης, την 05 Φεβρουαρίου, σύσκεψη για ενημέρωση, συζήτηση, εξέταση όλων των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την Ε.Α.Α.Σ. και τα μέλη της καθώς και την υποβολή σχετικών, με τα παραπάνω θέματα, προτάσεων.  

     Αρχικά και μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα, έγινε αναλυτική ενημέρωση, επί όλων θεμάτων, τόσο από τον Πρόεδρο όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ/Ε.Α.Α.Σ.

      Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε όλους τους Προέδρους των Παραρτημάτων, οι οποίοι αφού προέβησαν σε συνοπτική και περιεκτική ενημέρωση, στην συνέχεια επέδωσαν τις γραπτές εισηγήσεις - προτάσεις τους, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ακολούθησε ανοικτή εποικοδομητική και αναλυτική συζήτηση, επί όλων των θεμάτων και η συνεδρίαση έκλεισε από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ.

     Προβαίνοντας, σε μια αποτίμηση  της συνεδρίασης, διαπιστώνονται τα παρακάτω: 

         α. Η ενότητα της Ε.Α.Α.Σ είναι αρραγής 

       β. Η δικαίωση στον Δικαστικό αγώνα που δόθηκε, για την μείωση των μισθών και συντάξεων, επιτεύχθηκε χάρις στην  αποφασιστική και χωρίς τυμπανοκρουσίες προσφυγή της Ε.Α.Α.Σ., στο ΣτΕ που με την απόφαση - σταθμός που εξέδωσε, έκρινε αντισυνταγματικές, παράνομες και στοχευμένες τις μειώσεις που δέχθηκαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

         γ. Ο αγώνας για την της πλήρη οικονομική αποκατάστασή μας, δεν έχει λήξει ακόμη και για τον σκοπό αυτό δεν εφησυχάζουμε, δεν μας πείθουν οι υποσχέσεις,παραμένουμε σε επιφυλακή, μέχρι την τελική δικαίωση μας, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο.

         δ. Παραμένει υπαρκτός ο κίνδυνος, μη επαναφοράς των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, για όσους συναδέλφους δεν έχουν υποβάλει αγωγές, στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν  πλήρως, από την Κυβέρνηση οι αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.




  



































     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου