Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ TΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ





 Υπολογισμός ποσού σύνταξης και εφάπαξ των ενστόλων Salaries continue to slide, dipping 1.4 pct in Q2



Σε κίνδυνο θα έβαζε τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας η πλήρης αποκατάσταση των μισθών των ένστολων, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τον τρόπο πληρωμής των αναδρομικών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την τροπολογία η πλήρης αποκατάσταση των μισθών των Στρατιωτικών και ενστόλων,στα επίπεδα πριν από την 1η Αυγούστου 2012, θα έθετε σε κίνδυνο του δημοσιονομικούς στόχους, οι οποίοι “επιτυγχάνονται απολύτως οριακά”, ενώ θα “δημιουργούσε την ανάγκη επιβολής μόνιμων ισοδύναμων μέτρων”.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους και τους δικαστικούς θα έφτανε συνολικά τα 829,4 εκατ. ευρώ, ποσό που θα οδηγούσε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό του προγράμματος

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που έχουν υποστεί η ένστολοι από τον Αύγουστο του 2012.

Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει από τον ερχόμενο Δεκέμβριο επιστρέφοντάς τους αναδρομικά το ποσό από τον Ιούλιο του 2014. Τα υπόλοιπα χρήματα θα εισπράξουν οι Στρατιωτικοί και οι ένστολοι, με τους μισθούς τους από την 1/1/2015 σε 36 δόσεις κάθε μήνα και θα αφορούν στα αναδρομικά από την περικοπή των μισθών τους για την περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούλιος 2014, ωστόσο μειωμένα και αυτά κατά 50%.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην τροπολογία ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ οι μηνιαίες διαφορές που προκύπτουν θα εξοφληθούν εφάπαξ με την πρώτη εφαρμογή των ρυθμίσεων στους εν ενεργεία και συνταξιούχους στρατιωτικούς εν γένει.

Συγκεκριμένα το συνολικό κόστος των αναδρομικών θα ανέλθει σε 414,7 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, με τους ενστολους αρχής γενομένης από το 2015, να εισπράττουν κάθε χρόνο 138,2 εκατ ευρώ έως και το 2017.

Αντίστοιχα τα αναδρομικά από την 1 Ιουλίου 2014 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2014 που οι ένστολοι θα ξεκινήσουν να εισπράττουν με το μισθό του Δεκεμβρίου θα ανέλθουν συνολικά στα 91,4 εκατ. ευρώ, ενώ για τους δικαστικούς η αναπροσαρμογή των μισθών τους από την 1 Ιουλίου 2014 έως την 31 Δεκεμβρίου 2014, θα ανέλθει στα 34,8 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι νέες μέσες σταθμισμένες μηνιαίες μικτές αποδοχές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα ανέρχονται στα 1.825 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, οι αμειβόμενοι με το ενιαίο μισθολόγιο λαμβάνουν 1.550 ευρώ.

Πλέον για τη διαμόρφωση του βασικού μισθού ο μηνιαίος μισθός του Ανθυπολοχαγού ορίζεται στα 887 ευρώ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι νέες μέσες σταθμισμένες μηνιαίες μικτές αποδοχές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα ανέρχονται στα 1.825 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, οι αμειβόμενοι με το ενιαίο μισθολόγιο λαμβάνουν 1.550 ευρώ.

Πλέον για τη διαμόρφωση του βασικού μισθού ο μηνιαίος μισθός του Ανθυπολοχαγού ορίζεται στα 887 ευρώ.
Η τροπολογία προβλέπει ότι ανακαθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και οι συντάξεις στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και τακτοποιούνται μισθολογικές και συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες που αφορούν στους δικαστές και στο κύριο προσωπικό του ΝΣΚ.

Ειδικότερα, καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν την περικοπή από 1 Αυγούστου 2012 του βασικού μισθού και των μνημονευομένων επιδομάτων των αμειβομένων και συνταξιοδοτουμένων με το ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών και καθορίζονται νέοι βασικοί μισθοί και νέα ποσά για τα εν λόγω επιδόματα από την ίδια ημερομηνία.

Οι νέοι μισθοί προσδιορίζονται με προσαύξηση του καταβαλλόμενου σήμερα βασικού μισθού με το ήμισυ της απώλειας που υπέστη, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσδιορίζονται και τα νέα ποσά των λοιπών αναφερόμενων παροχών.

Η συζήτηση και ψήφισή της αναμένεται την Τετάρτη, καθώς η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται μεθαύριο, Τετάρτη

  
          
     ΔΕΙΤΕ  ΤΟΥΣ  ΒΑΣΙΚΟΥΣ  ΜΙΣΘΟΥΣ 
     Ο βασικός μισθός του Ανθλγου είναι 887 και όχι 883 ευρώ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου