Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ : ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ......ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!






Νίκος Δένδιας: Επιβεβλημένη η εθνική ενότητα



​«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι επιβεβλημένη η εθνική ενότητα, πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματική λογική και σκοπιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Τατόι, στη σχολή Ικάρων, με αφορμή την εορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ευχή η ομοψυχία με την οποία λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να παραδειγματίσει, ενώ τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά να διασφαλίσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού όχι με κραυγές, αλλά με σοβαρότητα και ρεαλισμό».
«Η αξιοπιστία της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων συνολικά, καθώς και η εγρήγορσή τους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόσκληση και πρόκληση, δείχνει την ισχυρή μας βούληση να εργαστούμε υπέρ της ειρήνης και της νομιμότητας διεθνώς», συνέχισε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αποκατάστασης των περικοπών που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και η οποία ξεκινά με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.
Μετά τη δοξολογία και την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς δώρισε στον κ. Δένδια το ξιφίδιο του Ικάρου λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι δώρο πολέμου αλλά δώρο αποτροπής».
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης βουλευτές, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ακόλουθοι 'Αμυνας ξένων χωρών, οι τοπικές αρχές και άλλοι επίσημοι, ενώ οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή, με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. 
πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου