Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΣ: "ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ;; ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΜΕ;;" ΠΟΛΕΜΑ !!!




Image



    Όταν οι Πέρσες αγγελιαφόροι απαίτησαν από τον Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη γη και ύδωρ, οι Σπαρτιάτες τους έριξαν σ΄ένα βαθύ πηγάδι λέγοντάς τους πως θα τα βρουν εκεί.

    Στη δική μας περίπτωση, η εκτελεστική εξουσία,  επέλεξε στοχευμένα και χωρίς ενδοιασμούς, τους Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας για να επιβάλει τις μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, σε σχέση με τους άλλους Δημοσίους υπαλλήλους και να ζητήσει την άνευ όρων υποταγή μας στο μοιραίο, σπρώχνοντάς μας, στο βαθύ πηγάδι της οικονομικής εξαθλίωσης.

      
    Μπορεί η απόφαση του ΣτΕ να έκρινε τις μειώσεις,  παράνομες και αντισυνταγματικές και να επιβάλει την άμεση επαναφορά μισθών και συντάξεων  στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012,καθώς και την επιστροφή των αναδρομικών.

    Μπορεί όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις του ΣτΕ, που αφορούσαν σε προσφυγές  μειώσεων μισθών και συντάξεων υπαλλήλων και συνταξιούχων του στενού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα,να έκριναν τις μειώσεις νόμιμες και συνταγματικές, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο στους Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας επιβλήθηκαν στοχευμένες , αντισυνταγματικές και παράνομες μειώσεις.


    Μπορεί η πρόεδρος των Δικαστών και Εισαγγελέων να κατηγόρησε, τον Υπουργό των οικονομικών για "αλαζονική λογική" καθώς και ότι κινείται "εκτός πλαισίων του Κράτους Δικαίου"με αφορμή τις δηλώσεις του ότι "οι πολιτικοί αποφασίζουν για την Δημοσιονομική πολιτική και όχι η Δικαστική εξουσία"και την Κυβέρνηση ότι,δεν εφαρμόζει όπως υποχρεούται, με βάση τις Συνταγματικές αρχές και τις αρχές του Κράτους δικαίου τις Δικαστικές αποφάσεις.


    Επειδή όμως η Κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της και "βαφτίζοντας", την μερική αποκατάσταση μισθών και συντάξεων αύξηση, καθώς και την επιστροφή των μειωμένων αναδρομικών, σε μηνιαίες δόσεις και σε βάθος τριετίας, θέλοντας να δημιουργήσει έτσι την ψευδαίσθηση ότι, πρόκειται για αποκατάσταση μισθών και συντάξεων συνολικού ύψους 75%, ενώ στη πραγματικότητα κινείται μεταξύ 40- 50% μικτά και μετά δε  την αφαίρεση των αυξημένων κρατήσεων, το καθαρό πληρωτέο ποσό, θα είναι πολύ μικρότερο του προσδοκώμενου. 
    
   Επειδή όσο περισσότερο βασιζόμαστε στην εκτελεστική εξουσία,ελπίζοντας ότι κάποτε μπορεί να προβεί στην πλήρη αποκατάσταση, όπως υποχρεούται να πράξει, μετά την απόφαση του ΣτΕ, τόσο περισσότερο εξουσιαζόμαστε από αυτή και έτσι, της δίνουμε το δικαίωμα, να μας θεωρεί δεδομένους  και υποταγμένους στις αποφάσεις της. 

   Επειδή τα δικά μας "πηγάδια" της υπομονής και των δεδομένων  ψηφοφόρων στερεύουν, προτείνεται, στηριζόμενοι στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων  και στις δικές μας δυνάμεις να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:

   α.  Στην περίπτωση που δεν εφαρμοσθεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ, να προβούμε σε μαζικές αγωγές, κατά της μη εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ. Με την ενέργεια αυτή κατοχυρώνουμε την έντοκη επιστροφή των αναδρομικών και το σημαντικότερο στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα, σε πολλούς αποδέκτες, που λέει ότι είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι.


    β.  Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης κατά το Σύνταγμα, τον ποινικό κώδικα και την νομοθεσία,από την πλευρά των αρμόδιων Υπουργών,επειδή αρνούνται να εφαρμόσουν στην πράξη την απόφαση του ΣτΕ.


   γ.  Προσφυγή των Ενώσεων (ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ),στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
   

   δ. Καθολική και δυναμική συμμετοχή, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την περίοδο που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο με τον προϋπολογισμό του 2015.
  
   Η  τύχη όλων των Δικαστικών προσφυγών είναι μονόδρομος και όλες θα γίνουν δεκτές, γιατί στηρίζονται σε αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ, απλώς θα μας βάλουν στην βάσανο των απαιτούμενων διαδικασιών και στην καθυστερημένη δικαίωση.

  Ο Όργουελ Ντ.  τόνιζε με έμφαση ότι :"Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να τελειώσεις έναν πόλεμο είναι να ηττηθείς" και επειδή στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχει καμιά  πιθανότητα να αποφύγουμε την συντριπτική οικονομική ήττα, εάν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα, ας εφαρμόσουμε αυτό που είπε ο Νίκος Καζαντζάκης: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου