Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΡΙΘΜΟΛΑΓΝΙΑ ΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ" (!!!) ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

 








            Επειδή  καθημερινά "βομβαρδιζόμαστε" από συναδέλφους με ερωτήσεις, που αφορούν  στο ακριβές καθαρό πληρωτέο ποσό που θα προστεθεί στις συντάξεις, καθώς και το καθαρό μηνιαίο πληρωτέο ποσό των αναδρομικών, μετά την μερική αποκατάσταση που αποφάσισε η Κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

            α.  Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού  θα ψηφισθεί τον Νοέμβριο και υπάρχει το ενδεχόμενο, να υπάρξουν αλλαγές.


            β.  Ο  καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας, υπολογισμού των συντάξεων, είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


            γ.  Ο ακριβής υπολογισμός των συντάξεων, καθώς και το ποσό των αναδρομικών, σε πολλές περιπτώσεις θα είναι διαφορετικός ακόμη και μεταξύ ομοιοβάθμων, γιατί στον υπολογισμό λαμβάνονται υπόψη , η προέλευση, το χρονοεπίδομα, η οικογενειακή κατάσταση, η μισθολογική προαγωγή, τα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και πολλά άλλα.


           δ.   Οι αναλυτικοί πίνακες που δημοσιεύονται είναι ενδεικτικοί και ο καθένα μας μπορεί να υπολογίσει, γιατί είναι απλή πρακτική αριθμητική, στο περίπου το ύψος της σύνταξής του και το ποσό των αναδρομικών που του αναλογεί.


           ε.   Αφήστε λοιπόν, τους ειδικούς αριθμολάγνους προφέσορες στην άκρη και ασχοληθείτε  ενεργά με το μείζον θέμα που είναι, ο εμπαιγμός της μερική αποκατάστασης των συντάξεων που βαπτίστηκε αύξηση και των μειωμένων αναδρομικών που θα καταβληθούν σε τρία χρόνια.


           Η απραξία δίνει την εντύπωση  ότι έχουμε αποδεχθεί καρτερικά το μοιραίο, συμβιβαζόμενοι με τα "ψίχουλα αγάπης" που μας δίνουν και ότι είμαστε τα καλά ,υποταγμένα "παιδιά" κάποιων.








   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου