Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ, ΜΕΝ, ΑΛΛΑ..... ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ




Δέσμευση Σταϊκούρα για αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, αλλά...



Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση για αναπροσαρμογή των μισθών των ενστόλων, κατ' εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ανέλαβε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έπονται, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας. 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι αναζητείται τρόπος να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί, αφού η δικαστική απόφαση εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θέτει τα ανώτατα δεσμευτικά όρια δαπανών.


Ο ίδιος μάλιστα υπενθύμισε πως οι ένστολοι έχουν ήδη τύχει ευνοϊκών ρυθμίσεων. 
«Η κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά προς τους ενστόλους, σε εκτέλεση της σχετικής δικαστικής απόφασης, εξετάζει τρόπους κάλυψης, με διάφορους τρόπους, του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργείται» είπε και πρόσθεσε:


» Θυμίζω ωστόσο ότι, ειδικά για τους ένστολους:
- Δεν εφαρμόστηκαν, κατόπιν διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης, ψηφισμένες περικοπές στο μισθολόγιό τους.
- Ελαβαν εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση, με την καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος», ως αποτέλεσμα της υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων της χώρας για το 2013.
- Έχουν τύχει ευνοϊκών προϋποθέσεων, σε διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, αναφορικά με τις διαδικασίες συνταξιοδότησής τους.
Επομένως, η κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, και αίρει, σταδιακά, στρεβλώσεις και αδικίες που συντελέστηκαν»
.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου