Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

840 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ!

πηγη: ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τους 840 φτάνουν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, άνδρες και γυναίκες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στα αγωνίσματα των 10 χλμ. και στον Μαραθώνιο στα πλαίσια της οργάνωσης του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, που θα... διεξαχθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.

Αναλυτικά, 384 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα τρέξουν την Κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου, ενώ στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων πρόκειται να συμμετάσχουν άλλα 456 στελέχη και των τριών Κλάδων. Μεγάλος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των στρατιωτικών που με αθλητική περιβολή θα τρέξουν στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων, ανεβάζοντας και άλλο τον αριθμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που θα τρέξουν.

ΚΑΙ 31 SUPER ΚΟΜΑΝΤΟΣ

Μεταξύ των 384 στρατιωτικών που θα πάρουν μέρος στον 31ο Μαραθώνιο στην Κλασσική διαδρομή, υπάρχει και μια ομάδα 31 κομάντος της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας! Ένα ομαδικό- συμβολικό - «παρών» που δίνει ένα πρόσθετο ...χρώμα στις ..."χακί" συμμετοχές, λόγω της φύσεως των αποστολών (CSAR) που έχουν αυτοί οι κομάντος: Να βρουν, να διασώσουν και να επιστρέψουν σώοι πίσω με τους πιλότους μαχητικών αν -ο μη γένοιτο - πέσουν με το αλεξίπτωτο τους πίσω από τις γραμμές του εχθρού! Στην συμμετοχή στρατιωτικών στον Μαραθώνιο το ΓΕΕΘΑ έδωσε προβολή - υπήρχε μάλιστα και ειδική «μπάρα» στην ιστοσελίδα του.

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Συνολικά φέτος πάντως οι συμμετοχές στον κλασσικό αγώνα των 42,195 χιλιομέτρων, αλλά και στους αγώνες των πέντε και δέκα χιλιομέτρων ξεπερνούν και την πιο αισιόδοξη προσδοκία καθώς φθάνουν τις 30.000!

Είναι αξιοσημείωτο ότι από τις 4.000 συμμετοχές το 2005, φτάσαμε αισίως στις 30.000 εφέτος με τους Έλληνες δρομείς από 800 την ίδια περίοδο να εκτοξεύονται στις 6.500-7.000!

Πάντως στον ΣΕΓΑΣ απευθύνονται πολλοί και ζητούν... «εδώ και τώρα» δελτία συμμετοχής στα 5 ή 10 χιλιόμετρα κάτι βέβαια που δεν γίνεται αφού οι λίστες έχουν κλείσει από τον Ιούλιο και οι λίστες αναμονής έχουν εκατοντάδες δρομείς που περιμένουν να σταθούν τυχεροί την τελευταία στιγμή!