Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πηγή: NEWPOST (εδώ)


Με το ελάχιστο κόστος κατασκευάσθηκαν ΣΟΑ στον Έβρο 


me-to-elaxisto-kostos-kataskeyasthhkan-soa-ston-ebro-fwtoΞεπέρασαν τους εαυτούς τους ,οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς στις Φέρρες και στο Κουφόβουνο (νομός Έβρου)! Με ελάχιστα χρήματα κατάφεραν και κατασκεύασαν δεκάδες διαμερίσματα τους συναδέλφους του  που θα υπηρετούν εκεί. Και σίγουρα αποτελούν παράδειγμα για τους μεγαλοεργολάβους  που προχωρούν στην κατασκευή δημόσιων έργων χρεώνοντας το κράτος με ιλιγγιώδη ποσά. Εύγε στους αξιωματικούς !!! Μη ξεχνάμε το έργο της θρυλικής ΜΟΜΑ ( κατασκευαστική εταιρία του Στρατού) που κατάφερνε με ελάχιστα χρήματα  να κατασκευάζει  δρόμους  στην επαρχία και ιδιαίτερα στα νησιά. Έργα αθάνατα.
 
Βέβαια οι αξιωματικοί των παραπάνω περιοχών (Κουφόβουνο και Φέρρες)  δεν αρκέστηκαν στο να πάρουν το σχετικό κονδύλι και να δημοπρατήσουν το έργο αλλά ξεκίνησαν μία έρευνα αγοράς αναζητώντας την ποιότητα που συνοδεύονταν από χαμηλό κόστος. Έψαξαν και αναζήτησαν λύσεις οικονομικού χαρακτήρα που συνδυάζονταν με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα ήταν άδικο να χρεώσουμε αυτή την επιτυχή αποτελεσματικότητα σε έναν διοικητή μονάδας καθώς η προσπάθεια στο Κουφόβουνο και στις Φέρρες ήταν συλλογική.
 
Τα εγκαίνια των είκοσι ένα  νέων στρατιωτικών διαμερισμάτων για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς καθώς επίσης και της Λέσχης έγιναν την περασμένη Πέμπτη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αθανάσιο Δαβάκη που βρέθηκε στον Έβρο συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο. Στα διαμερίσματα αυτά που είναι από 60-100 τ.μ. ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε αξιωματικού και υπαξιωματικού, διατίθενται σε ορισμένους ένστολους που υπηρετούν εκεί προκειμένου να μην πληρώνουν δυσβάσταχτα ενοίκια μετά τις μεγάλες περικοπές που υπέστησαν.
 
Δυστυχώς οι ανάγκες για την ύπαρξη και άλλων Στρατιωτικών Οικημάτων  είναι πολλές  και δύσκολα να καλυφθούν στην παρούσα φάση της χώρας, ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται.
 
Γ. Κοκ.