Πηγή: NEWPOST
Πουρές πατάτας σουφλέ
Τι χρειαζόμαστε:
- 6 μεγάλες πατάτες βρασμένες περασμένες από μύλο πατάτας
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 5 φέτες μπέϊκον σε κομματάκια
- 1 κουτί ψιλοκομμένα και καλά σωταρισμένα μανιτάρια
- 5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
- 2 κροκάδια
- μοσχοκάρυδο
- 4 ασπράδια
- 500 γρ. τριμμένο κασέρι
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε τον πουρέ με το βούτυρο και την κρέμα καλά. Προσθέτουμε μπέικον, ζαμπόν, κρόκους, μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλείφουμε με βούτυρο 1 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο τυρί. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα μαρέγκα - τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών να ροδίσει το τυρί.
Πηγή: sintagespareas.gr