Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης: - "Υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας είναι ο Κ. Καραμανλής και η ΝΔ." - “Η Ιστορία της χώρας δεν γράφεται σε χαρτοπετσέτες”


 

Ομιλία στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  • Η Ιστορία της χώρας δεν γράφεται σε χαρτοπετσέτες. Η παραχάραξη της ιστορίας με το όχημα του 41% έχει και όρια. Υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας είναι ο Κ. Καραμανλής και η ΝΔ.
  • Τα αδειανά έδρανα της ΝΔ δείχνουν το τι δημιούργησαν τα παχιά προεκλογικά λόγια. Εσωκομματικά προβλήματα και σύγκρουση με το ρεαλισμό.
  • Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί ψηφιακό έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 27,6 εκατ. ευρώ για να σκαναριστούν 101,5 εκατ. σελίδες εγγράφων από τους ατομικούς φακέλους των μεταναστών που χρονολογούνται από το 2001 μέχρι σήμερα. Το 90% των εγγράφων αυτών είναι παντελώς άχρηστα πλέον και τα υπόλοιπα είναι ήδη περασμένα στο υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα. Ίσως είναι το πιο άχρηστο πρόγραμμα ψηφιοποίησης που έχει χρηματοδοτηθεί στην ιστορία της Ευρώπης. Στον διαγωνισμό για αυτά τα 27,6 εκ ευρώ συμμετείχε μόνο μία σύμπραξη εταιρειών.

Αναλυτικότερα

«Η παραχάραξη της ιστορίας με το όχημα του 41% έχει και όρια», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας ότι υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας είναι ο Κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία. «Η Ιστορία της χώρας δεν γράφεται σε χαρτοπετσέτες, όπως ο προϋπολογισμός τον οποίο κατέθεσε ο κ. Παπαθανασίου για να παρθούν μέτρα κάποτε, πριν από κάποια χρόνια», συμπλήρωσε.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Π. Χρηστίδης αναφέρθηκε στα άδεια έδρανα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «τα αδειανά έδρανα της ΝΔ δείχνουν το τι δημιούργησαν τα παχιά προεκλογικά λόγια. Εσωκομματικά προβλήματα και σύγκρουση με το ρεαλισμό».

Αναφέρθηκε, δε, σε ψηφιακό έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης: «Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί ψηφιακό έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 27,6 εκατ. ευρώ για να σκαναριστούν 101,5 εκατ. σελίδες εγγράφων από τους ατομικούς φακέλους των μεταναστών που χρονολογούνται από το 2001 μέχρι σήμερα. Το 90% των εγγράφων αυτών είναι παντελώς άχρηστα πλέον και τα υπόλοιπα είναι ήδη περασμένα στο υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα. Ίσως είναι το πιο άχρηστο πρόγραμμα ψηφιοποίησης που έχει χρηματοδοτηθεί στην ιστορία της Ευρώπης. Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως στο διαγωνισμό για αυτά τα 27,6 εκ ευρώ συμμετείχε μόνο μια σύμπραξη εταιρειών. Αυτό, λοιπόν, περιγράφει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υποστήριξη των υπηρεσιών που καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου