Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Επιστολική ψήφος: - Όταν το κράτος θα ξέρει τι ψηφίζεις! - Άρχισε το παιχνίδι της μεγάλης νοθείας


 Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την θέσπιση της επιστολικής ψήφου, με φόντο τις χτεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση είχε καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη σχετική συζήτηση και δεν είχαν υπάρξει διαρροές από τις συσκέψεις που έγιναν. Το θέμα γνώριζε μόνο ένας στενός πυρήνας των συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μαξίμου και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε αθόρυβα η σχετική προετοιμασία.

Όσα ισχύουν με την επιστολική ψήφο

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σημείωσε πως «για τη δήλωση θα χρειαστεί ταυτοπροσωπία, μέσω κωδικών Taxis, θα έρθει μήνυμα επαλήθευσης στο κινητό για να βεβαιωθούμε ότι πράγματι είστε εσείς που δηλώνετε. Κάνω τη δήλωση, λέω ότι θέλω να ψηφίσω με επιστολική ψήφο, θα μου έρθει ο φάκελος, ο οποίος περιέχει 5 ξεχωριστά πράγματα: το έντυπο των οδηγιών για τους εκλογείς, το ψηφοδέλτιο που έχει όλα τα κόμματα, βάζεις “τικ” στο κόμμα και μετά διαλέγω τον υποψήφιο που θέλω. Υπάρχει χαρτί με όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά κόμμα. επιλέγω το αντίστοιχο κόμμα και μετά βάζω τον αριθμό που αντιστοιχεί στον κάθε υποψήφιο. Μπορώ να βάλω μέχρι 4 σταυρούς».

«Το ψηφοδέλτιο μπαίνει μόνο του μέσα στον ειδικό φάκελο με γνήσιο, είναι ανώνυμο και μετά κλείνει. Συμπληρώνω ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση ότι ήμουν μόνος μου όταν έκανα τη διαδικασία, κ.ο.κ. όλα αυτά μαζί τα βάζω στον φάκελο επιστροφής στο αρμόδιο Πρωτοδικείο. Αυτό πρέπει να φτάσει μέχρι και την προηγούμενη των εκλογών, δηλαδή Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 17.00», συνέχισε η κ. Κεραμέως.

«Κυριακή πρωί ανοίγει ο φάκελος, αφού ο δικαστικό αντιπρόσωπος θα με έχει σβήσει από τους καταλόγους των φυσικών εκλογικών τμημάτων και διαχωρίζεται ο φάκελος. Η ψήφος μου, ο φάκελος μπαίνει στην κάλπη σαν να ψήφιζα στο φυσικό εκλογικό κέντρο. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Ο φάκελος θα πάει με κούριερ, δεν μπορεί να τον πάει κανείς μόνος του. Τα πακέτα επιστολών θα σταλούν περίπου 20 μέρες πριν τις εκλογές και θα είναι στην ευθύνη του εκλογέα να το στείλει εγκαίρως. Η αποστολή των φακέλων θα γίνει πρώτα στο εξωτερικό. Το πακέτο θα παραδοθεί στον ίδιο που θέλει να ψηφίσει διά επιστολικής ψήφου, με την προαναφερθείσα διαδικασία» συμπλήρωσε.



Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου