Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Πρόεδρος ΜΤΣ: - Τι επέβαλε νομικά και κατασταλτικά τους όρους για άλλες απαιτήσεις(13ο μέρισμα) - Θα βρεθούν οι λύσεις για την απόδοση των προβλεπομένων

 

Φίλες-οι μου,
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!
Ευχόμενος, θα 'θελα απολογιστικά για το 4μηνο της θητείας μου, να παραθέσω κάποιες κύριες διαδικασίες που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν για το ΝΠΔΔ ΜΤΣ όπως:

Απ' τον Π/Υ του 2023 εξέλειπαν με νόμους σε μόνιμη βάση πλέον των 23 εκ. ευρώ και αντί της επιβαλόμενης μείωσης όλων των παροχών, εγκρίθηκε η δίκαιη απόφαση αναμόρφωσης που εισηγήθηκε το ΔΣ/ΜΤΣ για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας απόδοσης των δικαιούμενων παροχών του ΜΤΣ.

Απόφαση που επηρέασε θετικά και το καταβαλλόμενο μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ, απ' την Διοικούσα του επιτροπή.

Πρωτόγνωρο όμως στο έτος 2023 αποτέλεσε η εκτέλεση των διατάξεων του ψηφισθέντος ετεροχρονισμένα, νόμου 5018/23, των παροχών που εναρμονίζονταν βάσει του νέου μισθολογίου και δημιουργούσε απρόβλεπτες συνέπειες στα μέλη μας απ' το 2017.

Η έγκριση των αποδοθέντων αναδρομικών επί 2ετία του παυθέντος ν.4093/12, η απόδοση στον Μάϊο του 2023 του ετεροχρονισμένου επί πλέον μερίσματος του 2022, καθώς και τα εξοφληθέντα των ΒΟΕΑ, Μερισμάτων, Βοηθημάτων θανάτου απ' το 2017 και των επί πλέον μεριδίων απ' το 23, άγγιξαν τα 70 εκ.

Σήμερα το ΜΤΣ δεν οφείλει οτιδήποτε οπουδήποτε, αλλά και απέδωσε στους παρόχους του οιαδήποτε παροχή πλην αυτής των ΒΟΕΑ Δεκεμβρίου που εξοφλούνται πάντα υποχρεωτικά στο νέο έτος, όπως και αυτής του προκαταβαλλόμενου μερίσματος Ιαν. που θα αποδοθεί την 4η Ιαν 24.

Συνεπώς η διαφορά εσόδων-εξόδων του 2023, επέβαλε νομικά και κατασταλτικά τους όρους για άλλες απαιτήσεις, αλλά θεωρώ ότι θα δρομολογήσει απαιτήσεις εξεύρεσης δικαίων λύσεων απόδοσης προβλεπομένων, αλλά και ίσης μεταχείρισης-ισοκατανομής αποδοθέντων.
" ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2024 "











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου