Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Συντάξεις: - Επίδομα προσωπικής διαφοράς - Οι τελευταίες πληροφορίες για τις πληρωμές και τους δικαιούχους


 Νέες πληροφορίες για την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους. Για το θέμα μίλησε ο εργατολόγος, Γιάννης Χατζησαλάτας στο OPEN. Το επίδομα αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 ευρώ και θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε όσους έχουν προσωπική διαφορά.  Aυτή είναι η αύξηση της σύνταξης περίπου των 800 ευρώ πρόσθεσε.

Υπενθύμισε δε πως ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως θα στηρίξει τους συνταξιούχους αυτούς μέχρι να σβήσει η προσωπική τους  διαφορά και πως θα δίνεται μία φορά τον χρόνο επίδομα 250 ευρώ με 300 ευρώ στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.

Επίσης διευκρίνισε πως οι παραπάνω δεν θα πάρουν αύξηση μεταξύ 3,4 % και 4% από την 1/1/2024 επειδή έχουν την προσωπική διαφορά και πρόσθεσε πως το ακριβές ποσοστό αύξησης δεν έχει προσδιοριστεί  αυτή τη στιγμή γιατί ο νόμος  λέει πως αυτό προκύπτει από το άθροισμα τύπου ΑΕΠ το οποίο θα προστεθεί με το ποσοστό του πληθωρισμού και ύστερα αυτό θα διαιρεθεί δια 2… Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα κλείσει τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως το 2022 το επίδομα προσωπικής διαφοράς  είχε δοθεί τον Μάρτιο στους δικαιούχους  μετά την καταβολή των αυξήσεων στις συντάξεις . Υπολογίζεται δε πως από το 2024 και μετά κάθε χρόνο 100.000 με 150.000 συνταξιούχοι θα μηδενίζουν την προσωπική διαφορά και θα έχουν καθαρή αύξηση. Πάντως το τοπίο δεν αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.  Συνεπώς αν υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης των πολιτών, τότε αυτά θα είναι απολύτως στοχευμένα  δηλαδή δεν θα είναι οριζόντιου χαρακτήρα.





ΠΗΓΉ:https://www.enikonomia.gr/my-money/epidoma-prosopikis-diaforas-oi-telef-2/486381/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου