Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Επίδομα 1.000 ευρώ με μία μόνο αίτηση - Οι δικαιούχοι - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


 Επίδομα 1.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι κάτοικοι δήμου της Αττικής κάτοικοι που έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Σημειώνεται ότι το επίδομα, που χορηγείται για μία φορά από το δήμο Ηρακλείου, αφορά γονείς που πληρούν τα θεσπισμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «Πέντε νέα επιδόματα των 1.000 ευρώ για αντίστοιχες γεννήσεις πρώτου παιδιού από κατοίκους της πόλης δίνει στους αιτούντες δικαιούχους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής. Αυτά είναι και τα πρώτα επιδόματα που χορηγεί ο Δήμος για το 2023, συνεχίζοντας για μια ακόμα χρονιά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου από το 2020 ως ένα βοήθημα αλλά και κίνητρο για τις οικογένειες του Ηρακλείου που θέλουν να φέρουν στον κόσμο το πρώτου τους παιδί». 

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις γίνονται από τους γονείς μετά τη γέννηση του παιδιού (μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε μέσα στο έτος γέννησης) στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), εξετάζονται από ειδική επιτροπή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.2716636 και 210.2716948.



πηγή:https://www.proson.gr/oikonomia/epidomata/35654_epidoma-1000-eyro-me-mia-mono-aitisi-oi-dikaioyhoi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου