Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Κυβέρνηση για την κακοκαιρία "ελπίδα": - Σε πλήρη ανάπτυξη o κρατικός μηχανισμός - Θα ζητήσουν νέο μπόνους η ΔΕΗ και η ΔΕΔΗΕ για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών;



Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη  προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, όπου χρειάζεται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία.

  • Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες που απειλούνται από την κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
  • Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μετακινηθεί σε νησιωτικές και σε άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση,  προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα  προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
  • Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 στην Αττική απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς όλους, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το εθνικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτοί. Βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα.
  • Για συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια συνίσταται να επικοινωνούν είτε με το 100 είτε με την Πολιτική Προστασία στο 112.

Τα παραπάνω εφαρμόστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους. Το σοβαρό πρόβλημα παρατηρήθηκε στην Αττική Οδό, όπου παρά τη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι θα μείνει ανοιχτή κι ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

  • Δίπλωσαν νταλίκες και την ίδια στιγμή αφήνονταν οχήματα να περνούν με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών επί ώρες.
  • Η ευθύνη της εταιρείας είναι μεγάλη και  θα υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπονται γι’ αυτή την ολιγωρία και την ταλαιπωρία των ανθρώπων.
  • Στη συνέχεια όσο βράδιαζε και πολίτες έμεναν εγκλωβισμένοι, εκτυλίχθηκε μεγάλη επιχείρηση με κινητοποίηση του στρατού προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί.

Βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικό-οικονομικού βίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου