Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΕΙΓΟΝ για Συντάξεις/ΕΦΚΑ: Το "colpo grosso" της κυβέρνησης με τον ΤΡΙΤΟ επανυπολογισμό των συντάξεων! - Γιατί πρέπει να "πνίξουμε" στα τηλέφωνα την παγίδα το 1555


   Πειραματόζωα έχουν γίνει, από τον ΕΦΚΑ, οι συνταξιούχοι καθόσον τα Υπουργεία οικονομικών και εργασίας, στην προσπάθειά τους να μην εφαρμοσθεί πιστά ο ν. 4670/2020 (νόμος Βρούτση), αλλοιώνουν, με αριθμητικά τεχνάσματα τον ΤΡΙΤΟ επανυπολογισμό  με σκοπό: 
     
   >.  Να "ψαλιδίσουν" ακόμη περισσότερο τις πραγματικές αυξήσεις, για όσους  έχουν περισσότερα από 39 συντάξιμα χρόνια. Το κέρδος για την κυβέρνηση θα είναι ότι θα έχει μικρότερη επιβάρυνση ο κρατικός προϋπολογισμός.
   >.  Να μειώσουν όσο το δυνατόν λιγότερο την προσωπική διαφορά. Αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο μηδενισμός της προσωπικής διαφοράς και οι αυξήσεις που θα ξεκινήσουν από το 2024 και μετά.

   Ο μόνος τρόπος να "πολεμήσουμε" τις δόλιες ενέργειες τω Υπουργείων είναι να τηλεφωνήσουμε στο 1555, που λειτουργεί, χωρίς χρέωση,  24 ώρες το 24ωρο και να απαιτήσουμε να μας στείλουν τον τρόπο υπολογισμού της νέας σύνταξης και να μην δεχθούμε ως σωστή την απάντηση: 
"Θα ενημερωθείτε από το μηνιαίο σημείωμα συντάξεως που θα το δείτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, όταν περατωθεί ο επανυπολογισμός".
   Με το 1555 το Υπουργείο εργασίας αφενός μεν δοκιμάζει τις αντοχές και την αδιαμαρτύρητη υποταγή μας στο σύστημα, αφετέρου δε θέλει να δείξει ότι μας νοιάζεται και θέλει το καλό μας.
  Εάν δεν μας απαντήσουν σύντομα προτείνεται να  επαναλαμβάνουνε τα τηλεφωνήματα 

  Εκτιμώ ότι εάν γίνουν χιλιάδες τηλεφωνήματα, θα θορυβήσουν την κυβέρνηση και θα αναγκασθεί να ενημερώσει γραπτώς όλους τους συνταξιούχους και αυτό γιατί εάν δεν το πράξει θα τους "πνίξουμε" στις ενστάσεις (δεν απαιτείται δικηγόρος) και θα τους περιποιηθούμε δεόντως στις επερχόμενες εκλογές.

 SOS: Να μην ξεχνάμε ότι εάν το πράξουμε η οικονομική βλάβη που θα υποστούμε θα είναι μόνιμη και η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει 


  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου