Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ρωσία προς Τουρκία: Αν εξοπλίσετε την Ουκρανία θα επανεξετάσουμε κάθε συμφωνία μαζί σας


 Η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία σε περίπτωση που αυτή προχωρήσει σε σχέδια πώλησης αεροσκαφών και drone στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

"Θα επανεξετάσουμε (την προοπτική) συγκεκριμένα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση", δήλωσε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση επί του θέματος.

Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τουρκία και άλλες χώρες να μην υποστηρίξουν τις "στρατιωτικές" φιλοδοξίες της Ουκρανίας. Η Ρωσία αναπτύσσει όπλα και στρατό στην Κριμαία και κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία μετά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Κίεβου και φιλορώσων αντάρτων στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανία αγόρασε 12 drone τύπου Bayraktar TB2 το 2019 και σχεδίαζε να τα εξοπλίσει με έξυπνα μικρο πυρομαχικά MAM-L που κατασκευάστηκαν από τον τουρκικό κατασκευαστή όπλων Roketsan. Τον Οκτώβριο, ο Vadim Nozdrya, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας όπλων Ουκρανίας Ukrspetsexport, δήλωσε ότι ο στρατός σχεδίαζε να αγοράσει 48 από τα drone.

Τα τουρκικά drone έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή των ενόπλων συγκρούσεων στη Συρία, τη Λιβύη και στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συγκρούστηκαν πέρυσι.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Συρία, οι οποίοι πήραν οδηγίες να ετοιμάζονται να μεταβούν στην Ουκρανία


Πέτρος Κράνιας



πηγή:https://www.capital.gr/diethni/3540831/rosia-pros-tourkia-an-exoplisete-tin-oukrania-tha-epanexetasoume-kathe-sumfonia-mazi-sas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου