Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Ο Εθνικός Εκμαυλιστής και η επιβίωση της χώρας - Περισσότερα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, χαρίστηκαν στις δήθεν συντάξεις



Του Άγη Βερούτη

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Εθνικός Εκμαυλιστής μας εξήγησε πώς κατάφεραν πριν 20 χρόνια, ενωμένοι σαν σφιγμένη γροθιά αυτοί που κέρδιζαν και συνεχίζουν να κερδίζουν από την οργανωμένη απάτη που ονομάζεται "ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα", να αποτρέψουν το νόμο Γιαννίτση από το να γίνει πραγματικότητα. 

Ο νόμος Γιαννίτση στόχο είχε να εξομαλύνει τις στρεβλώσεις και αδικίες που είχαν αποσπάσει νομοθετικά με ανταλλαγή ψήφων και ανοχής με τις εκάστοτε κυβερνήσεις στα προηγούμενα είκοσι χρόνια οι συνδικαλιστές, προκειμένου να γίνει βιώσιμο το κρατικό ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος. 

Αυτό το σύστημα ήταν που έδινε πολλαπλασιασμό 1 προς 10 ή και παραπάνω εισφορές προς απολαβές στους επιτήδειους, ενώ στους πληβείους έπαιρνε παραπάνω από όσα τους επέστρεφε. Μεγαλύτεροι χαμένοι οι αγέννητοι που θα επωμιστούν τις κραιπάλες των επιτήδειων του Εκμαυλιστή και των πολιτικών που τον υπηρέτησαν. 

Οι στρεβλώσεις ήταν τόσες πολλές που έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα που τις εξιστορούν, αλλά κυρίως ήταν τόσο μεγάλες που το σύνολο των εισφορών που εισπράττονταν από την κοινωνία ήταν ανεπαρκείς για να πληρώσουν τις συντάξεις που χαρίζονταν και πετιούνταν με αποτέλεσμα να απαιτείται ως και 10% του ΑΕΠ από εισπραγμένους φόρους για να πληρωθούν συντάξεις με "αναπλήρωση" πάνω από 100% σε συνταξιούχους της παντρειάς, νεότατους και όχι κουρασμένους από δεκαετίες εργασίας. 

Είναι λυπηρό το ότι το επίτευγμα του Εκμαυλιστή και των ορδών του μεταφράστηκε σε περισσότερα από €200 δισεκατομμύρια αχρεωστήτως χαρισμένα ως δήθεν συντάξεις που δικαιούνταν, ενώ αν ο νόμος Γιαννίτση είχε περάσει πιθανότατα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει το 2010 ούτε θα είχε περάσει τη δεκαετία των παθών από τη χρεοκοπία ως σήμερα, και πιθανόν δεν θα είχε αμυντικό έλλειμα σήμερα, δεν θα είχε απώλεια 500.000 νέων μορφωμένων ικανών ως οικονομικοί μετανάστες ανά την υφήλιο, δεν θα είχε δημόσιο χρέος €350 δισ. και δεν θα είχε πρόβλεψη αναλογιστικού ελλείμματος μεγαλύτερη του δημοσίου χρέους. 

Το γεγονός ότι το 2021 υπάρχει βήμα και κοινό για τον Εθνικό Εκμαυλιστή, που περιγράφει ότι "χιλιάδες σφυριά (απατεώνες) έλιωσαν το ατσάλινο αμόνι (την κοινωνία)" για να απολαμβάνουν πίνοντας το αίμα των επόμενων γενεών και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, θα πρέπει να προκαλέσει πανικό σε οποιονδήποτε νοήμονα στη χώρα αυτή. 

Άνθρωποι που έχουν υποθηκεύσει την επιβίωση της χώρας και είναι κοινή γνώση όλων των μη-παράλογων πολιτών να βρίσκουν βήμα και κοινό δεν είναι δείγμα δημοκρατίας. 

Είναι δείγμα άλογης εγωπάθειας, ηλιθιότητας και απατεωνιάς. 

Και ερωτώ, αν ΔΕΝ είμαστε λαός απατεώνων όπως υποστήριξε ο ταλαντούχος κύριος Πάγκαλος, τότε πώς η δημοκρατία μας μπορεί να ανέχεται να της κουνάει το δάχτυλο και να την απειλεί ο Εκμαυλιστής και να παραμένει απαθής;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα καθορίσει τις πιθανότητες επιβίωσης ή όχι της χώρας μας στις επόμενες πέντε δεκαετίες. 

Πώς;



πηγή:
https://www.capital.gr/arthra/3542736/o-ethnikos-ekmaulistis-kai-i-epibiosi-tis-xoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου