Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Στυγερή δολοφονία: Τρομοκράτης κατέσφαξε, με μαχαίρι, μια αστυνομικό μέσα σε Αστυνομικό τμήμα στη Γαλλία - Κραύγαζε “Allah Akbar”



36χρονος Τρομοκράτης κατέσφαξε στο λαιμό μια αστυνομικό 49 ετών το απόγευμα της Παρασκευής μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Rambouillet (Yvelines). στη Γαλλία. 

Η αντιτρομοκρατική δεσμεύθηκε στην έρευνα. Ο επιτιθέμενος κραύγαζε Αλλαχού Ακμπάρ.

Την ανακοίνωση της στυγερής τζιχαντιστικού τύπου δολοφονίας έκανε η εισαγγελία των Versailles. Ο τρομοκράτης δολοφονήθηκε από σφαίρες αστυνομικών του τμήματος.

Η εισαγγελία της εθνικής αντιτρομοκρατικής άνοιξε μια έρευνα. Το Pnat άνοιξε μια “έρευνα κατάφωρη κατά των αρχηγών της δολοφονίας ενός προσώπου της δημόσιας αρχής αναφορικά με μια τρομοκρατική επιχείρηση και οργάνωσης κακοποιών εγκληματιών τρομοκρατών”, ανέφερε η (DCPJ). 

Πολλά στοιχεία οδήγησαν στη δέσμευση της τρομοκρατικής : “η διαδραμάτιση των γεγονότων, που περιλαμβάνει στοιχεία ταυτοποίησης, την πραγματοποίηση των γεγονότων, τους όρους του εγκλήματος, το πρόσωπο του θύματος, αλλά και τα σχόλια του δράστη κατά τη στιγμή των γεγονότων “, είπε ο εισαγγελέας. Ο επιτιθέμενος φώναξε “Allah Akbar”, ανέφερε μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα του AFP.

Η επίθεση έγινε στις 14:20. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας η αστυνομικός επέστρεψε από ένα διάλειμμα και βρισκόταν στο sas της εισόδου του τμήματος όταν δέχθηκε 2 χτυπήματα στο λαιμό με μαχαίρι. Η γυναίκα ήταν 49 ετών μητέρα 2 παιδιών και πέθανε επί τόπου παρά την παρέμβαση που έκαναν οι διασώστες. Ήταν διοικητικός υπάλληλος του Υπ. Εσωτερικών εργαζόμενη στο τμήμα του Rambouillet.Δεν ήταν ούτε ένστολη ούτε οπλοφορούσε κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Ο επιτιθέμενος franceinfo, ήταν 36 ετών άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών. Ήταν υπήκοος Τυνησίας και μπήκε στη Γαλλία το 2009.

O Macron χρέωσε το έγκλημα στην ισλαμιστική τρομοκρατία:

”Ήταν αστυνομικός. Η Stéphanie σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Rambouillet, στην ήδη τραυματισμένη γη της Yvelines. Το Έθνος στέκεται δίπλα στην οικογένεια, τους συναδέλφους της και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, δεν θα τα παρατήσουμε.”

dimpenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου