Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

(Εκ)καθαρίζοντας τους αρμούς της εξουσίας - Οι σκοτεινές εποχές των αριστερών ολοκληρωτικών καθεστώτων και τα Ιερά δισκοπότηρα


 

Διαμαρτυρήθηκε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ διότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενα του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τα συστημικά ΜΜΕ.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη

Τι έγραψαν λοιπόν οι δημοσιογράφοι; Μα αυτό που είπε ο γραμματέας του κόμματος και μάλιστα όχι κατ’ ιδίαν, αλλά σε ανοικτή δημόσια ομιλία: Oτι χρειάζονται «συγκεκριμένες και πολύ τολμηρές αποφάσεις ώστε να σπάσουν αυτά τα δίκτυα εξουσίας στο εσωτερικό του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού», ότι όσο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση επέτρεψε «πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν και να φρενάρουν πολιτικές επιλογές», ότι αυτό το βρήκαν μπροστά τους και πρέπει τώρα να συζητήσουν «σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος τον τρόπο που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίες στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

Εντάξει, καμία έκπληξη, διότι, όπως έχουν ξαναπεί οι ίδιοι με πόνο ψυχής, ο ΣΥΡΙΖΑ «το 2015 πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία» και όταν επιστρέψουν θα ελέγχουν «τους αρμούς της εξουσίας».

Παρά το βεβαρυμένο ιστορικό ατυχών δηλώσεων και βαθυπλόκαμων (sic) προθέσεων, στην Κουμουνδούρου θεώρησαν ότι τους παρεξηγήσαμε και έσπευσαν να δώσουν θυμωμένες διευκρινίσεις. Μόνο που το έκαναν χειρότερο, αφού είπαν το ίδιο πράγμα με -υποτίθεται- άλλα λόγια: «Είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη Δημόσια Διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων».

Τώρα πώς ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να παρακάμψει τη λαϊκή κυριαρχία και να αποδειχθεί τόσο επικίνδυνος που να πρέπει να εκκαθαριστεί -διοικητικά μιλώντας- δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε. Αυτό όμως που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία είναι πως μια αξιωματική αντιπολίτευση, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να παρακάμψει την κοινή λογική. Ισως επειδή δεν τη διαθέτει.

Όμως από όλη αυτή την ιστορία προκύπτει κατι ακόμα «καλύτερο». Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλήθηκε επειδή σοκαριστήκαμε από την αρνητικά φορτισμένη λέξη «εκκαθάριση» που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές εποχές των αριστερών ολοκληρωτικών καθεστώτων και σε μια αυταρχική, καθεστωτική νοοτροπία, αλλά επειδή τόλμησε κάποιος να σκεφτεί ότι θα απέλυε δημόσιους υπαλλήλους! Όπως βλέπετε, έχει και η Αριστερά τα δικά της ιερά δισκοπότηρα. Απλά δεν οδηγούν ποτέ σε θαύματα.



https://eleftherostypos.gr/apopseis/750866-ekkatharizontas-tous-armous-ths-eksousias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου