Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ελληνοτουρκικά: Εμπλοκή στο Αιγαίο - Νέο κάζο για τους τούρκους, στην ΑΟΖ του Καστελόριζου


 Εμπλοκή στο Αιγαίο: γαλλικό ερευνητικό σκάφος συνοδευόμενο από ελληνική φρεγάτα κάνει σεισμικές έρευνες ανοιχτά της Κρήτης και βρίσκεται αντιμέτωπο με τουρκική φρεγάτα!!!

Εικόνα

Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L’Atalante σε πράξη υψηλού συμβολισμού εκτελεί σεισμική έρευνα στην ΑΟΖ του Καστελόριζου ανοιχτά και νότια της Κρήτης. Μια φρεγάτα του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού συνοδεύει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος. 

Η Τουρκία στέλνει φρεγάτα για να απομακρύνει το γαλλικό ερευνητικό πλοίο από την περιοχή, αλλά απέτυχε. Σύμφωνα με τοhellasjournal το γαλλικό ερευνητικό πλοίο «L’Atalante» ζήτησε από την Ελλάδα άδεια για να πραγματοποιήσει έρευνες μέσα στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, νοτιοανατολικά της Κρήτης και δυτικά του 28ου μεσημβρινού.Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε σχετική NAVTEX, η Τουρκία δεν προχώρησε μόνο σε αντι-NAVTEX, αλλά έστειλε και φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή και ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή όλες τις κινήσεις στην περιοχή καθώς η Ελληνική πλευρά θεωρεί πως το πλοίο βρίσκεται σε ύδατα δικής της ευθύνης, αφού η περιοχή εμπίπτει στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Το γαλλικό πλοίο προχωρά κανονικά στις έρευνές του.

Σύμφωνα με πληροφορία το l’Atalante, είναι μέρος του ωκεανογραφικό στόλου του Ifremer που εμπλέκεται σ΄ έρευνες ( ωκεανογραφία, βιολογία υποθαλάσσια)..

dimpenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου