Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Συντάξεις: Τι γίνεται, με το μεγάλο στοίχημα, για την ολοκλήρωση απονομής των συντάξεων - Επιστρατεύουν συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους του e-EΦΚΑ


 

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Αλλαγές στη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης νέων συντάξεων προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Και αυτό λόγω του μεγάλου όγκου των εκκρεμών συντάξεων αλλά και του βασικού στοιχήματος που έχει τεθεί φέτος στον e-ΕΦΚΑ για τη δραστική μείωσή του.

Συγκεκριμένα, οι σχετικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου προβλέπουν:

*   Κατ΄εξαίρεση μετακίνηση προσωπικού του δημοσίου στον e-ΕΦΚΑ για την ολοκλήρωση της απονομής των συντάξεων.

  Παραίτηση του e-EΦΚΑ από ένδικα μέσα και βοηθήματα που έχουν ήδη ασκηθεί κατά δικαστικών αποφάσεων και αποφάσεων προσωρινών διαταγών με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επαναπρόσληψη εργαζομένων σε υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και των τέως εντασσομένων σε αυτόν φορέων ή κλάδων.

* Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών από τις επιχειρησιακές διοικητικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ.

  Διάθεση προσωπικού Επιμελητηρίων στον e-ΕΦΚΑ.

* Απασχόληση συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ. Συγκεριμένα, η σχετική διάταξη προβλέπει τη δυνατότητα 8μηνης ανάθεσης έργου  σε συνταξιούχους των ταμείων που έχουν υπηρετήσει σε υπηρεσίες έκδοσης συντάξεων.







πηγή:https://www.capital.gr/oikonomia/3503764/me-epanaproslipseis-suntaxiouxon-ton-tameion-kai-metatheseis-i-epitaxunsi-tis-ekdosis-suntaxeon


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου