Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Τέλος το "αγροτικό" για τον Κουφοντίνα και έξι βαρυποινίτες - Σε ποιες φυλακές θα πουν τα "Κάλαντα!"


 Του Παναγιώτη Στάθη

Τέλος στη διαβίωση στις αγροτικές φυλακές για τον πρώην επιχειρησιακό αρχηγό της 17Ν Δημ. Κουφοντίνα. Ο κατάδικος μετάγεται αυτή την ώρα στις φυλακές Δομοκού με ειδική επιχείρηση που ξεκίνησε το μεσημέρι. Η μεταγωγή αφορά ακόμα 6 βαρυποινίτες που με βάση τις διατάξεις του νέου σωφρονιστικού κώδικα που ψηφίστηκε προ ημερών στη Βουλή δεν έχουν πλέον δικαίωμα – όπως και όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία- να παραμένουν στις αγροτικές φυλακές.


Η μεταγωγή

Η μεταγωγή έγινε με άκρα μυστικότητα και βασίζεται στις διατάξεις που εισηγήθηκε, και ψηφίστηκαν από τη Βουλή, η γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Αυτές προβλέπουν πως ο πολυϊσοβίτης της 17Ν δεν θα έχει δικαίωμα παραμονής εκεί και θα χάσει τα προνόμια που παρέχονται στο καθεστώς κράτησης των αγροτικών φυλακών.

Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρήτρα ρητής απαγόρευσης μεταγωγής και παραμονής καταδίκων για υποθέσεις τρομοκρατίας στις αγροτικές φυλακές. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως "…απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας".



πηγή:https://www.capital.gr/epikairotita/3504151/telos-to-agrotiko-gia-ton-koufontina-kai-exi-barupoinites-metagontai-stis-fulakes-domokou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου