Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Σύντροφοι, έχουμε κόψει καπίστρι!




Του Άγη Βερούτη

Χθες μπήκε ένας ελεγκτής σε ένα κομμωτήριο στην Καρδίτσα και αφού είδε ότι πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα δεν φορούσαν μάσκες, τους έκανε την παρατήρηση. Κατόπιν ο κομμωτής έκρινε σκόπιμο να ξυλοφορτώσει τον Ελεγκτή, ο οποίος και τελικά του έκοψε πρόστιμο €4.600 και του έβαλε υποχρεωτικό λουκέτο 15 ημερών στο κομμωτήριο.

Σε ένα λεωφορείο λίγες μέρες πριν το lockdown, ένας ηλικιωμένος ξυλοφόρτωσε έναν έφηβο ο οποίος δεν φορούσε μάσκα. 

Πριν ένα μήνα στην Θεσσαλονίκη έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και νεαρούς που έκαναν σκέιτμπόρντ χωρίς μάσκες. Έπεσαν φάπες. Δεν ξέρω από ποιους σε ποιους.

Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε εθνικό επεισόδιο γιατί ο Μητσοτάκης (εργασιομανής πρωθυπουργός της χώρας) πήγε μια Κυριακή για ποδήλατο στην Πάρνηθα χωρίς να φοράει μάσκα ανάμεσα στα έλατα.

Εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές καλούν καθημερινά τα e-shop και παραπονιούνται έντονα, ενίοτε βρίζοντας χυδαίως τις τηλεφωνήτριες επί προσωπικού, για το γεγονός ότι η παραγγελία τους καθυστερεί, είτε γιατί οι εταιρείες κούριερ έχουν ξεπεράσει τα όρια τους και έχουν κλατάρει, είτε γιατί οι διεθνείς μεταφορές καθυστερούν να στείλουν τα προϊόντα από την άλλη άκρη του κόσμου. 

Σε περίπτωση που κάποιου του διαφεύγει, μαίνεται παγκόσμια πανδημία, με πάνω από 1,65 εκατομμύρια νεκρούς και περισσότερα από 74 εκατομμύρια γνωστά κρούσματα εκ των οποίων μόνο 42,1 εκατομμύρια έχουν αναρρώσει πλήρως. 

Η άλλη βγάζει ιατρικό ανακοινωθέν στο φέισμπουκ, ότι το εμβόλιο [4-5 είναι τα εμβόλια που αναμένεται να εγκριθούν] θα προκαλέσει βέβαιο καρκίνο σε όποιον το κάνει μετά από αρκετά χρόνια!  Άραγε πώς ξέρει μια νοικοκυρά τις επιδράσεις ενός εμβολίου μετά από χρόνια όταν ακόμα δεν έχουν περάσει αυτά τα χρόνια για να το διαπιστώσουν οι επιστήμονες ιατροί;!! 

Από κάτω 1.700 λάικ υποδηλώνουν επιστημονική peer review συμφωνία και επευφημίες από ισάριθμους επιστήμονες υδραυλικούς, επιστήμονες νηπιαγωγούς και πάσης φύσεως επιστήμονες πλην ιατρών. 

Διαδικτυακές φιλίες ετών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάνονται σε δευτερόλεπτα γιατί κάποιος είπε "παιδιά εγώ πάντως θα το κάνω πρώτος-πρώτος το εμβόλιο γιατί η γυναίκα μου είναι ευπαθής ομάδα", ενώ από κάτω μαίνεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αντιστέκεται στον χαρακτηρισμό "ηλίθιοι" διότι ο ξάδερφος του μπατζανάκη του κουμπάρου του κολλητού ενός φίλου τους δεν έκανε εμβόλια στα παιδιά του και ακόμα μια χαρά είναι! Σαν να ξαναβλέπω του δημοψήφισμα του ‘15 ένα πράμα...

Τα παιδιά κάνουν μάθημα από το σπίτι 3-4 ώρες τη μέρα, και τις υπόλοιπες ώρες σκαρφαλώνουν τους τοίχους ως να ήσαν ο Σπάιντερμαν, ενίοτε και περπατάνε στα ταβάνια, ενώ έχει φημολογηθεί επεισόδιο όπου παιδί δάγκωσε σκύλο! Ναι ξέρω, ο κουμπάρος του πατζανάκη κλπ κλπ αλλά υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση... 

Οι Ιδιοκτήτες μαίνονται ότι από το νοίκι θα πάρουν το 20% από τον ενοικιαστή και το 60% από το κράτος για όσους κλείσανε με κρατική εντολή.  Θα χάσουν 20% δηλαδή. 

Ο Ενοικιαστής επίσης θα πληρώσει 20% χωρίς να μπορεί να εργαστεί στο μαγαζί. 

Δηλαδή πού να το βρει το 10
0% ο μαγαζάτορας άμα του απαγορεύεται να δουλέψει ρε παιδιά;!!

Σύντροφοι, έχουμε κόψει καπίστρι!
Όλοι!

Μακάρι σύντομα να είναι όλα αυτά πίσω μας, μια ιλαρή ανάμνηση, αλλά προς το παρόν αρρωσταίνουν και πεθαίνουν άνθρωποι, καταστρέφονται πραγματικές επιχειρήσεις, με πραγματικές θέσεις εργασίας, αποδεκατίζονται οικογένειες, διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός, καταστρέφεται η οικονομία σε βδομάδες όσο πήρε χρόνια μετά τη χρεοκοπία του 2010. 

Ας βάλουμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας. 
Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα. 
Ας πάμε να στηρίξουμε με το κλικ-αγουέη το μαγαζί της γειτονιάς μας. 
Ας κάνουμε λίγο υπομονή. 

Για να μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας μεθαύριο με ή χωρίς κρατική βοήθεια. 

Στο κάτω-κάτω δεν είναι τίποτα: μια παγκόσμια πανδημία με εκατομμύρια κρούσματα και νεκρούς είναι. 

Ας ηρεμήσουμε λίγο.

Θα μπορούσε οποιοσδήποτε από μας να αρρωστήσει και να καταστραφεί στους επόμενους μήνες, ή ακόμα χειρότερα να πεθάνει. Ακόμα και κάποιος που αισθάνεται άτρωτος χαϊλάντερ επειδή παίρνει βιταμίνες και πίνει τσάι βουνού που μαζεύει μόνη της η θεία του... 

Ψυχραιμία...




www.facebook.com/a.veroutis,

www.twitter.com/agissilaosagissilaos@gmail.com

πηγή:https://www.capital.gr/arthra/3503451/exoume-kopsei-kapistri



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου