Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Θύελλα με το έγγραφο-φωτιά για τα αναδρομικά!! - Σοκ και αφωνία στην κυβέρνηση με την αποκάλυψη!!



Πολιτική αφωνία» προκάλεσε στην κυβέρνηση το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», με την αποκάλυψη του εγγράφου-βόμβα από το οποίο προκύπτει ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ από το 2017 είχε αναγνωρίσει πως ορθώς τα δικαστήρια συντάσσονται με τις αποφάσεις του ΣτΕ του 2015 (βάσει των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις και η κατάργηση των «δώρων»). Για «διγλωσσία και υποκρισία» από την πλευρά των αρμοδίων έκανε λόγο ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος.
Σύμφωνα με το πρακτικό που δημοσίευσε αποκλειστικά η «δ» και το οποίο φέρει την υπογραφή του πρώην διοικητή του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξη (με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2017), αποφασίστηκε να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία δικαιωνόταν συνταξιούχος νομικός, ο οποίος είχε προσφύγει από τις 15 Ιανουαρίου 2014 κατά των περικοπών του νόμου 4093/12. 
Έτσι, στον συνταξιούχο επιστράφηκαν αναδρομικά 760 ευρώ για την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα που στήριξαν τα Μνημόνια, χθες, επέλεξαν την τακτική της «πολιτικής αφωνίας». Αντιδράσεις υπήρξαν από τους νομικούς, με τον επικεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ, καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο, να δηλώνει στη «δημοκρατία» ότι «η μεγάλη αποκάλυψη της έγκυρης εφημερίδας “δημοκρατία'' καταδεικνύει τη διγλωσσία και την υποκρισία της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση καλείται να απόσχει από υπόγειες κινήσεις προς τη Δικαιοσύνη και να εφαρμόσει για όλους τους συνταξιούχους τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, του '15, να καταβάλει αναδρομικά σε όλους, ανεξάρτητα από το αν έχουν προσφύγει δικαστικά, και να δώσει τα επιδόματα και τα “δώρα''».

«Είναι ευθύνη μόνο της κυβέρνησης η “δικαστικοποίηση'' της υπόθεσης, αφού οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων, μέχρι την ανατροπή τους με μεταγενέστερες αποφάσεις των ίδιων δικαστηρίων, έχουν ισχύ νόμου και είναι εκτελεστές έναντι πάντων» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος. «Οι αρμόδιοι», κατέληξε «μπορούν να συμψηφίσουν τυχόν οφειλές συνταξιούχων ή των οικογενειών τους προς το κράτος, με τυχόν οφειλές του κράτους προς αυτούς».
Σε εκκρεμότητα 190.000 αιτήματα για συντάξεις
Περισσότερα από 190.000 συνταξιοδοτικά αιτήματα παραμένουν εκκρεμή, σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για συνθήκες γαλέρας στις υπηρεσίες τους και βόλεμα ημετέρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, στον ΕΦΚΑ βρίσκονται σε εκκρεμότητα τουλάχιστον 50.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, χωρίς να συνυπολογίζονται περίπου 20.000 αιτήσεις του τελευταίου τριμήνου. Εκκρεμείς είναι και 25.000 αιτήσεις που αφορούν «ανελαστικές περιπτώσεις» (υποτίθεται ότι δεν προχωρούν επειδή με υπαιτιότητα των ασφαλισμένων δεν έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα στοιχεία).

Στο ΕΤΕΑΕΠ παραμένουν σε εκκρεμότητα 75.000 αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις και 20.000 για εφάπαξ. Οι αριθμοί, σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, είναι «πλασματικοί», αφού δεκάδες χιλιάδες αιτήματα δεν εμφανίζονται επειδή εκκρεμεί η έκδοση της κύριας σύνταξης. Οσο για τα υπόλοιπα αιτήματα (όπως για αναγνωρίσεις χρόνου, διαγραφές και επανεγγραφές), σύμφωνα με την ΠΟΠΟΚΠ, «είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Στοιβάζονται σε χαρτόκουτα, τσουβάλια και ράφια έτοιμα να καταρρεύσουν. Ο χρόνος διεκπεραίωσης παραμένει άγνωστος».

Επίσης, η ΠΟΠΟΚΠ καταγγέλλει ότι οι αρμόδιοι «φρόντισαν να στήσουν τη “βιτρίνα” της ενοποίησης του ΕΦΚΑ, η οποία περιορίζεται στις κεντρικές υπηρεσίες και εσχάτως βάσει του οργανογράμματος στα γραφεία των εννέα νέων γεν. διευθυντών που τοποθέτησε η διοίκηση κατ’ εντολή του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου». «Οι συγκεκριμένες επιλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «προκαλούν σοβαρές επιφυλάξεις, δεδομένων των δεκάδων αυθαιρεσιών και της αδιαφάνειας στη διαχείριση του προσωπικού ήδη από το καλοκαίρι του 2016, πριν δηλαδή από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ την 1/1/2017».
πηγή:https://www.dimokratianews.gr/content/96210/thyella-me-eggrafo-fotia-gia-ta-anadromika-poy-apokalypse-i-dimokratia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου