Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Έγγραφο «βόμβα» του ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά!! - Σε επίσημο πρακτικό παραδέχεται την «κλοπή!!»



O ΕΦΚΑ από το 2017 σε επίσημο πρακτικό παραδεχόταν την «κλοπή»
 Ο ενιαίος φορέας δικαίωσε πρώην νομικό, ενώ με άλλη απόφαση δύο συνταξιούχοι πήραν 5.709 και 5.204 € με τόκο 6% 
 Πάνω από 120.000 προσφυγές, στους 42 μήνες η διεκδίκηση

Εγγραφο «βόμβα» του ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά
Αποκάλυψη! Ο φορέας έχει αναγνωρίσει από το 2017 ότι ορθώς τα δικαστήρια συντάσσονται με τις αποφάσεις βάσει των οποίων είναι αντισυνταγματικές οι μειώσεις
Ρεπορτάζ
Νάσος Χατζητσάκος
Από το 2017 έχει αναγνωρίσει ο ΕΦΚΑ ότι ορθώς τα δικαστήρια συντάσσονται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, του 2015, βάσει των οποίων κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις και η κατάργηση των δώρων, όπως προκύπτει από το πρακτικό που αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Με το εν λόγω έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή του πρώην διοικητή Αθ. Μπακαλέξη, επιστράφηκαν αναδρομικά και δεν ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης επί της απόφασης με την οποία είχε δικαιωθεί ο συνταξιούχος.

Αν και η κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που υλοποίησαν τα Μνημόνια κάνουν ότι «δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν» σε σχέση με την κατάργηση των δώρων και τις περικοπές στις συντάξεις (με τους νόμους του 2012), τις οποίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ως αντισυνταγματικές, εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει αναγνωρίσει ότι δεν υφίσταται λόγος άσκησης αιτήσεων αναίρεσης, καθώς και ότι όσα παράνομα περικόπηκαν πρέπει να επιστραφούν!
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις πρώτες αναλύσεις νομικών επί του πρακτικού της Τριμελούς Επιτροπής (αποτελείται από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), το οποίο αποκαλύπτει η «δ». Με το πρακτικό αυτό, το οποίο έχει υπογράψει ο πρώην διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2017 (στα μέσα του '18 αντικαταστάθηκε από τον κ. Λάμπρο Σέμπο) αποφασίστηκε να μην ασκηθεί αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιωνόταν συνταξιούχος νομικός, ο οποίος είχε προσφύγει από τις 15 Ιανουαρίου 2014 κατά των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν βάσει του νόμου 4093/12.

Στο πρακτικό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Επειδή το Δικαστήριο (...) λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία (ΣτΕ, Ολ. 2287/2015) και εκτιμώντας ορθά τα στοιχεία του φακέλου επικυρώνοντας την κρίση της πρωτόδικης απόφασης και απορρίπτοντας τους λόγους έφεσής του, προέβη σε ορθή και αιτιολογημένη κρίση αλλά και λόγω του ποσού της διαφοράς, δεν υφίσταται κανένας παραδεκτός και βάσιμος λόγος προσβολής της ανωτέρω απόφασης».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου