Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πραγματικός λόγος, διαμαρτυρίας των ΕΝΣΤΟΛΩΝ στο ΥΠΕΘΑ







    Προβληματισμό  προκάλεσε η μικρή σε όγκο διαμαρτυρία  των ε.ε. ΕΝΣΤΟΛΩΝ ( προγενέστερη ονομασία,Σώματα Ασφαλείας) στο ΥΠΕΘΑ, που ήθελαν να απαντήσουν, κατά τα λεγόμενά τους, στον ΥΕΘΑ, "στην ανακολουθία των λόγων και έργων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας" σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και για το επερχόμενο και μη ολοκληρωμένο, νέο ειδικό μισθολόγιο. 

  Ο προβληματισμός προέρχεται από το γεγονός και το δεδομένο ότι, παρά τις ρητές και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις τόσο του ΥΕΘΑ όσο και του ΑΝΥΕΘΑ ότι, αυτοί που είναι στο Στρατό, στα Σώματα Ασφαλείας, στο Λιμενικό κλπ αλλά και αυτοί που πληρώνονταν ως τώρα, σε ειδικά μισθολόγια, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ λιγότερο και σε περίπτωση που υπάρχει, μέσω του ειδικού μισθολογίου, κάποια ελάχιστη μείωση αυτό θα καλύπτεται με την προσωπική διαφορά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, φαντασιώνονται αδικίες και διχασμό μεταξύ των ενστόλων (συγκαταλέγοντας προφανώς, με το έτσι θέλω και τις Ένοπλες Δυνάμεις στο γκρουπ των ενστόλων, παρ΄ότι, η μειωτική αυτή έκφραση έχει απαλειφθεί από τα γραπτά και τα λεγόμενα των περισσοτέρων από αυτούς που την "γέννησαν").

   Ο πραγματικός λόγος της διαμαρτυρίας των, ολίγων ενστόλων, είναι ότι, συγκρίνοντας, σήμερα, τις αποδοχές μεταξύ των ε.ε. ομοιοβάθμων , με ίδια προέλευση και χρόνια υπηρεσίας, ενστόλων και Στρατιωτικών, διαπιστώνεται ότι, υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες των βαθμών,μια σαφής διαφορά, υπέρ των ενστόλων. Την εξίσωση των αποδοχών, φοβούνται λοιπόν οι ένστολοι, καθόσον κάποιες, δυστυχώς μόνο, κατηγορίες Στρατιωτικών θα διαπιστώσουν μια μικρή αύξηση στις αποδοχές τους. 

   Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουν οι ε.ε. ένστολοι ότι, το μέτωπο των ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, παραμένει αρραγές και αδιαπέραστο από κάποιους επιθυμούν την διάσπαση του. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυνατά, καθαρά και αδιαπραγμάτευτα. 

   
________________________________________________________________________________

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ


omospondies logo
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 201/1/38
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με κυρίαρχα συνθήματα, «Τα λεφτά δεν είναι του Στρατού, είναι του Ελληνικού Λαού» και «Καμμένε θυμήσου την υπόσχεσή σου κι αν δεν μπορείς, άντε παραιτήσου», οι Ομοσπονδίες μας σε συνέχεια της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, όπως είχαν προαναγγείλει, πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στη λεωφόρο Μεσογείων, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακολουθία λόγων και έργων του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νυν Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
27-9-16a
Ο συγκυβερνήτης κος Πάνος ΚΑΜΜΕΝΟΣ, κατελήφθη «ψευδόμενος», όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα ηχητικά ντοκουμέντα των δηλώσεών του πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως υπουργού, στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Αμύνης της Χώρας.
Από τις δημόσιες καταγγελίες και δεσμεύσεις του, πριν από τις εκλογές, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι όπως πολύ σωστά έλεγε τότε, ήταν αντισυνταγματικές οι διατάξεις που επέβαλαν άδικες μισθολογικές περικοπές πριν από το 2012, έφτασε τώρα στο σημείο να διχάζει τους ενστόλους, προωθώντας ανεπίτρεπτους διαχωρισμούς σε «δικούς μου» και «δικούς τους» με μόνο μέλημά του, την απόκρυψη της αλήθειας.
Αλήθεια αμείλικτη και για τον ίδιο, αφού αδιάψευστος μάρτυρας είναι από τη μια οι κατά καιρούς δηλώσεις του και από την άλλη το κυοφορούμενο νέο ειδικό μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών περικοπών και αδικιών εις βάρος των ενστόλων. Διότι, τι άλλο παρά την πολιτική των περικοπών εξυπηρετούν τα «εφευρήματα» άλλοτε του παγώματος και ξεπαγώματος των μισθολογικών προαγωγών, άλλοτε των ισοδυνάμων και άλλοτε των εξαιρέσεων και των προσωπικών διαφορών, ενώ το μόνο ορθό και αναμενόμενο από εμάς μέτρο, είναι ο σεβασμός τόσο στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όσο και στους θεσμούς που εκπροσωπούμε;
Όσο για το «ποιοι παλεύουν πραγματικά», θα φανεί εκ του αποτελέσματος (εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ). Σε όσους νομίζουν δε, ότι δεν εκφράζουμε τις αγωνίες των συναδέλφων μας αλλά κάνουμε μικροπολιτική, δηλώνουμε ότι τα «ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ» τελείωσαν για όλους.
27-9-16c
Τέλος, οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τον αγώνα για πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, απορρίπτουν διχαστικές πρακτικές και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις τους.
 Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑθανάσιοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου