Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Παραολυμπιακοί αγώνες: Ασημένια μετάλλια ο Κωνσταντινίδης στην κορίνα και ο Τριανταφύλλου στην σπάθη – 4ος ο Ντούνης








Τα οκτώ μετάλλια έφτασε αισίως η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, καθώς σήμερα μετά την Κοροκίδα στην σφαίρα F53 και την ελληνική ομάδα μπότσια BC3, ήταν η σειρά του Πάνου Τριανταφύλλου να κατακτήσει μετάλλιο.
Ο Πάνος Τριανταφύλλου μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σπάθη κατηγορίας Β΄ μετά την ήττα 15-7 από τον Ουκρανό Ντάντσκο στον τελικό του αγωνίσματος.
Ο Τριανταφύλλου, ο οποίος καθ` όλη τη διάρκεια της πορείας προς το Ρίο είχε πολλές και σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες, στα προκριματικά σημείωσε τέσσερις νίκες. Ο Έλληνας οπλομάχος νίκησε κατά σειρά 5-3 τον Πολωνό Κάστρο, 5-1 τον Καναδό Μέινβιλ, 5-4 τον Γερμανό Τσεμά και 5-1 τον Κινέζο Φενγκ.
Στα προημιτελικά ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια του Καναδού Μέινβιλ με 15-6, ενώ στα ημιτελικά καρδιοχτύπησε απέναντι στον Πολωνό Πλούτα τον οποίο όμως τον νίκησε με 15-14. Ο Τριανταφύλλου προηγήθηκε με 14-11, ο Πλούτα ισοφάρισε σε 14-14 και η πρόκριση στον τελικό ήρθε χάρη στην ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή, η οποίος πανηγύρισε μαζί τους… Βραζιλιάνους αλλά και την ελληνική κερκίδα, τη νίκη-πρόκριση. Στον τελικό, o Τριανταφύλλου έχασε 15-7 από τον Ουκρανό Ντάτσκο, ωστόσο μικρό το κακό, κάτι που φάνηκε και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στους οποίους ξέσπασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.
Τέταρτος ο Ντούνης στην σπάθη Α΄ κατηγορίας – Μία νίκη και τέσσερις ήττες ο Πυλαρινός
Ο Βασίλης Ντούνης, έστω κι αν δεν πανηγύρισε μετάλλιο, έβαλε τα «γυαλιά» σε όλους όσοι πήραν την απευθείας πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας οπλομάχος βρέθηκε με πρόσκληση της IPC στην Βραζιλία, ωστόσο με εξαιρετικές εμφανίσεις κατέκτησε την 4η στην σπάθη κατηγορίας Α΄.
Σημείωσε πέντε στα πέντε στα προκριματικά και με συνολικό απολογισμό έξι νίκες σε οκτώ αγώνες, κατέκτησε την 4η θέση, η οποία ισοδυναμεί με άθλο αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε ν` αντιμετωπίσει αθλητές με τεράστια αγωνιστική εμπειρία.
Ο Ντούνης νίκησε κατά σειρά στα προκριματικά τους Τσεν (Κίνα) με 5-4, Τσέντρικ (Ουκρανία) με 5-3, Πελεγκρίνι (Ιταλία) με 5-4, Νομπλέ (Γαλλία) με 5-2 και Όσβατ (Ουγγαρία) με 5-2. Στα προημιτελικά επικράτησε 15-12 του Τσεν, για να προκριθεί στα ημιτελικά όπου έχασε 15-12 από τον ΌσβατΣτον «μικρό» τελικό, ο Ντούνης έχασε 15-5 από τον πανίσχυρο Κινέζο Τιάν και κατετάγη 4ος.
Στην ίδια κατηγορία της σπάθης αγωνίστηκε και ο Γεράσιμος Πυλαρινός, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να σημειώσει μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες και συγκεκριμένα επί του Τσεόνγκ (Χονγκ Κονγκ) με 5-2. Στους υπόλοιπους αγώνες έχασε 5-1 από τον Γάλλο Λεμόν, 5-0 από τον Κινέζο Τιάν, 5-2 από τον Τσαν (Χονγκ Κονγκ) και 5-3 από τον Ουκρανό Ντέμτσουκ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ











Εννέα τα μετάλλια για την Ελλάδα

Η προ ημερών πρόβλεψη του Λάζαρου Στεφανίδη, ότι τα Παραολυμπιακά μετάλλια των αθλητών του θα έχουν συνέχεια, επιβεβαιώθηκε στον τελικότης κορίνας F32.
Ο Σάκης Κωνσταντινίδης βρέθηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών, αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση, χάνοντας την πρώτη για 22 εκατοστά.
Η καλύτερη βολή του Έλληνα πρωταθλητή ήταν 33 μέτρα 69 εκατοστά, την στιγμή που ο Πολωνός Σόκαλ στην έκτη και τελευταβία προσπάθεια έστειλε την κορίνα στα 33 μέτρα 91 εκατοστά.
Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο επι βραζιλιάνικου εδάφους για τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στην δισκοβολία, αφού στην πρεμιέρα των 15ων Παροαλυμπιακών Αγώνων βρέθηκε στην κορυφή της σφαίρας κατηγορίας F32. Παράλληλα, αυτό είναι το 9ο ελλληνικό μετάλλιο στην Βραζιλία… Και έπεται συνέχεια….
Οι βολές του Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, ήταν 31.30, 31.66, 33.69, 32.82, 32.67 και 32.87 μέτρα.
Ο Νίκος Γονιός, με 27.26μ. στην τελευταία βολή κατέλαβε την 5η θέση στον ίδιο τελικό, ενώ ο Δημήτρης Ζησίδης, τρίτος στην σφαιροβολία πριν από λίγες ημέρες, έμεινε στην 6η θέση με καλύτερη βολή 22.24μ.
Οι έγκυρες βολές του Γονιού ήταν 24.69, 26.57, 24.03, 26.53 και 27.26 μέτρα, ενώ του Ζησίδη μετρήθηκαν 21.21, 19.13 και 22.24μ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ACTION IMAGES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου