Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Μισθοί και οι Συντάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Ενστόλους


































    Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, με τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει , ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος, στη ΔΕΘ, που έχει αναλάβει την αποκλειστικότητα στην ενημέρωση,  για το τι μέλλει γενέσθαι,τόσο στους   μισθούς όσο και στις συντάξεις, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ξεκαθαρίσει, ποιες είναι οι  αποφάσεις έχουν ληφθεί από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι, πως θα  έχουμε, κάποιες μη αναμενόμενες αποφάσεις, που θα εκπλήξουν ευχάριστα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων:

    Αυτά που γνωρίζουμε, μέχρι τώρα, άσχετα με την συνέντευξη του ΥΕΘΑ, είναι:  


   .  Υπάρχει ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι, οι αποδοχές των ε.ε. και καθ΄επέκταση και οι συντάξεις των ε.α.στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενστόλων, είναι ότι: 

       >. Όχι μόνο δεν θα υποστούν μειώσεις, αλλά θα εφαρμοστούν πιστά οι αποφάσεις του ΣτΕ. 
       >. Τμηματική καταβολή των αναδρομικών, σε όσους έχουν κάνει αγωγές, εκτός και εάν υπάρξει εδώ, η ευχάριστη έκπληξη.

   .  Το ΥΠΕΘΑ δηλώνει ότι, είναι σε θέση να καλύπτει, το ποσό των  200 εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνται ,σε ετήσια βάση,  όλα τα ισοδύναμα των ειδικών μισθολογίων των συναρμόδιων Υπουργείων.  Οι δανειστές όμως, απαιτούν το 1,5 δις ευρώ έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ των Ενόπλων Δυνάμεων, που αναγνωρίζουν ότι υπάρχει, να διατίθενται ΜΟΝΟ για την αποπληρωμή των δανείων και τα απαιτούμενα ισοδύναμα να βρεθούν από άλλες πηγές. Το ΥΠΕΘΑ δηλώνει πως, διαθέτει 200 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή απαιτούνται για τα ειδικά μισθολόγια και τα υπόλοιπα θα διατεθούν, αποκλειστικά και μόνο, για τις Ένοπλες Δυνάμεις (προσωπικό, μετοχικά Ταμεία, κ.α.)


   .  Το ΥΠ.ΟΙΚ με επικεφαλής ,την συνιστώσα των οικονομικών αντιμιλιταριστών, της Κυβέρνησης, προσπάθησε να περάσει "νύχτα", νομοσχέδιο με το οποίο θα έπαιρναν θα παρέκαμπταν, με έμμεσο τρόπο, τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η κατάθεσή του έγινε αντιληπτή την τελευταία στιγμή και αποσύρθηκε άμεσα. μετά από την οργισμένη αντίδραση του ΥΕΘΑ.


   .  Επιβάλλεται να καταρτισθεί και να εφαρμοστεί από 1-1- 2017  το νέο ειδικό μισθολόγιο, γιατί ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού μισθών και συντάξεων που θα καθιερωθεί από το 2019, ανατρέπει τα πάντα και μπορεί να μας στείλει στον οικονομικό "καιάδα", με μισθούς και συντάξεις πείνας, προς ικανοποίηση βεβαίως των  αντιμιλιταριστών  "φίλων" μας.


   .  Για τα Μετοχικά Ταμεία:

        >.  Σταδιακή αποκατάσταση, των αποθεματικών μετά τις απώλειες που υπέστησαν, τον Μάρτιο του 2012, λόγω του κουρέματος του Ελληνικού χρέους.  

        >.  Επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών για την άμεση ποινική δίωξη, όσων συνήργησαν στην καταλήστευση του ΜΤΣ, καθώς και στην δήμευση της περιουσία τους στην περίπτωση που δεν επιστρέψουν τα υπεξαιρεθέντα

   Κοντός ψαλμός αλληλούια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου