Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Σοβαρό πρόβλημα με τα αναδρομικά στη φορολογική δήλωση


Εφορία: Οδηγίες βήμα - βήμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Με την έναρξη της εφαρμογής του taxis για την υποβολή δηλώσεων φυσικών προσώπων έτους 2015, διαπιστώσαμε ότι, δε συμπεριλαμβάνονται οι ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές (βάσει των διατάξεων του ν.4307/2014) που εισπράχθηκαν το έτος 2015 στο άθροισμα των καθαρών ποσών από μισθούς (κωδικοί 301 & 303 ) αλλά αναγράφονται διακεκριμένα στον πίνακα μηνυμάτων με την ένδειξη: «Αναδρομικά αποδοχών εκτός συντάξεων που φορολογούνται στο έτος  που ανάγονται (υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση στα έτη που αφορούν)...

Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε επίσης πως,δεν υπάρχει δυνατότητα 
ηλεκτρονικής υποβολής των ποσών αυτών και θα πρέπει όλες οι τροποποιητικές δηλώσειςνα κατατεθούν χειρόγραφα στη ΔΟΥ με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (ελήφθησαν τον Μάρτιο του 2016), που αφορούν στο λόγουποβολής τουςαλλά έως την τελευταία ημέρα του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις δηλαδή 31-12-2015  ειδάλως θα επιβληθούν πρόστιμα!!!!

Το θέμα αναμένεται να λάβει διαστάσεις τις επόμενες ημέρες καθόσοναφενός θεωρείται αδύνατη η προσέλευση στις αρμόδιες ΔΟΥ των χιλιάδων στελεχών των Ε.Δ. & Σ.Α. (άρα θα απαιτηθεί η ηλεκτρονική υποβολή των ποσών αυτών) αφετέρουθα απαιτηθεί και σχετική εγκύκλιος- ρύθμιση αποφυγής των σχετικών προβλεπομένων προστίμων, με δεδομένητην έκδοση των βεβαιώσεων αποδοχών με ημερομηνία 31-12-2015, αλλά με δυνατότητα αποκτήσεώς τους, το Μάρτιο του ...2016 !!!


Αναμένονται φυσικά και οι ενέργειες του Υπουργείου μας, προκειμένου επιλυθεί άμεσα,το πρόβλημα που έχει προκύψει & αποφύγουν τα στελέχη, τις ομαδικές επισκέψεις στις κατά τόπους, Δ.Ο.Υ.

www.apofoitoissas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου