Ερωτηματικά προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας αγορά με τίτλο "Κούρεμα στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου" καθόσον τα τμήματα που αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, βρίθουν ανακριβειών και δείχνουν ότι, ή συντάχθηκε στο "πόδι", χαμένο στο "διάστημα της καφεμαντείας" ή ότι, ο "έγκριτος" δημοσιογράφος εκτελεί προθύμως και άνευ αντιλογίας τις διαταγές,ως πιστός και φιλότιμος "στρατευμένος", στα συμφέροντα κάποιων άλλων.
Οι ανακρίβειες είναι οι παρακάτω:
1. Στην παράγραφο που αναφέρει ότι: "Ασφαλισμένοι των ειδικών μισθολογίων, όπως οι πανεπιστημιακοί, οι γιατροί του ΕΣΥ και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ. Ειδικά οι τελευταίοι θα έχουν μεγάλες απώλειες, καθώς κατά τη συνταξιοδότησή τους έπαιρναν δύο επιπλέον μισθούς που μετρούσαν στον συντάξιμο μισθό τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η σύνταξή τους. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν λαμβάνουν δύο επιπλέον μισθούς, αλλά δύο μερίσματα και τα χρήματα προέρχονται από τις εισφορές των μετόχων. Το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ δεν προστίθεται στη βασική σύνταξη και φορολογείται αυτοτελώς ! Το μέρισμα του ΜΤΣ εντάχθηκε "βιαίως" στο ΕΤΕΑ, από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται πάρει "διαζύγιο" από το ΕΤΕΑ και να αντιμετωπίζεται όπως το ΕΚΟΕΜΣ.
2. Στην παράγραφο που αναφέρει ότι: "Στην Προκρούστειο κλίνη μπαίνουν και τα μερίσματα των στρατιωτικών, αφού στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως οι παροχές των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού χρηματοδοτούνται «αποκλειστικά από τις καταθέσεις των μετόχων και από τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων» και «αποκλείεται οποιαδήποτε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό". Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι τα Μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, θέλουν να είναι ανεξάρτητα, οικονομικά αυτόνομα, δεν επηρεάζονται από την ρήτρα βιωσιμότητας και με απαίτησή τους δεν χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τους μετόχους των. Ποια είναι λοιπόν η προκρούστειος κλίνη ;
Το μεμπτό στην περίπτωση είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι μπήκαν στο χορό των καταστροφικών και ψευδών δημοσιευμάτων, αναπαράγοντας με πηχυαίους τίτλους σχετικά δημοσιεύματα, όπως και αυτό της εφημερίδας αγοράς.