Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ . ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ !










     Δική μου φιλοσοφία και φιλοσοφία της παράταξης ασφαλώς, είναι να πληρώνονται αξιοκρατικά και οι Αστυνομικοί μας και οι Στρατιωτικοί μας και οι γιατροί και οι πανεπιστημιακοί και οι εκπαιδευτικοί μας. Αλλά για να μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις, έπρεπε προηγουμένως να βγούμε από τα ελλείμματα


   Και στο μυαλό μας είναι πάντα να δώσουμε αυξήσεις και στον χαμηλοσυνταξιούχο, και στον δημόσιο υπάλληλο, ιδιαίτερα σε όσους δουλεύουν σε τομείς ευθύνης όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλεια και η Άμυνα.
    
   Οι ένστολοι ήδη παίρνουν σημαντική αύξηση. Κι όχι γιατί δεχθήκαμε την προσφυγή που έκαναν στα δικαστήρια. Και καλά έκαναν. Αλλά γιατί βγάλαμε πρωτογενές πλεόνασμα και μπορούμε να τους δώσουμε. Αυτός είναι ο λόγος! Αν δεν είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα, από πού θα τους δίναμε; Από πού θα έπρεπε να κόψεις για να δώσεις

    Όλα τα παραπάνω είναι ένα ακριβές απόσπασμα, της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κου Αντώνη Σαμαρά, στις 04 Οκτωβρίου,στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που αφορά στις "σημαντικές αυξήσεις" που θα δοθούν στους Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Γνωρίζει πολύ καλά ο Κος Πρωθυπουργός ότι, αυτά που εξήγγειλε, δεν είναι αυξήσεις, αλλά πλήρης συμμόρφωση, προς την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις που δέχθηκαν οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας σε μισθούς και συντάξεις και η εκτελεστική εξουσία είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει, κάτι που τόνισε με έμφαση, σε εκδήλωση των Δικαστικών Λειτουργών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κος Αθανασίου ότι "στη Δημοκρατία ακόμα και οι Δικαστικές αποφάσεις μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κριτικής αυτή όμως δεν μπορεί να να φτάνει ως τη μη εφαρμογή των νόμων και το μη σεβασμό των Δικαστικών αποφάσεων".

     Περιμένουμε να δούμε την Δευτέρα 06 Οκτωβρίου, το προσχέδιο του προϋπολογισμού , για να πάρουμε την πρώτη γεύση, γλυκιά ή πικρή,για την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων καθώς και τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών.
    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου