Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ




Το «ξώπορτο», οι επιστροφές στους ενστόλους και ο στρατιωτικός χαιρετισμός του πρωθυπουργού



   

        Από το βήμα της Βουλής, ο Κος  Πρωθυπουργός, ανέφερε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αυτολεξεί για την  αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και την επιστροφή των αναδρομικών τα παρακάτω: 
       "Είναι και οι αυξήσεις που δίνονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τους οποίους τιμούμε γιατί κάνουν το καθήκον τους υποδειγματικά και στις πιο δύσκολες συνθήκες και δίνουν σε όλους παράδειγμα αφοσίωσης για την Πατρίδα.
       
        Είναι αλήθεια ότι οι προσφυγές στο ΣτΕ δικαιώθηκαν, αλλά τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα αλλιώς από που θα τα δίναμε; 

        Από τον επόμενο μήνα τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. θα παίρνουν πίσω την μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από το Ιούλιο. Ενώ από την επόμενη χρονιά, θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων δύο ετών,δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν και αυτό επειδή βγάλαμε πλεονάσματα τα διατηρήσαμε και τα αυξάνουμε"
       
 Φαίνεται πως η Κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές, την υπομονή και την υποταγή μας γιατί δεν εφαρμόζει πλήρως την απόφαση του ΣτΕ, όπως οφείλει, για την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2012, όπως πολύ σωστά έπραξε και με τους Δικαστικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου