Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!! ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!!


        1.    Με αφορμή τις αναδρομικές αυξήσεις στα εφάπαξ, δεκάδων συνταξιούχων των ΔΕΚΟ και τραπεζών, έπειτα από την αμετάκλητη  απόφαση δικαστικών αποφάσεων σχετικών με την άρση του πλαφόν που είχε επιβληθεί στα εφάπαξ και κρίθηκε αντισυνταγματικό το 2008.
       2.   Η αντισυνταγματικότητα της σχετικής απόφασης,  δεν έχει γενική εφαρμογή, αλλά αφορά μόνο σε όσους είχαν ασκήσει ή ασκούν ακόμη και σήμερα προσφυγές στα δικαστήρια, διεκδικώντας αναδρομικά την επιπλέον διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό του εφάπαξ χωρίς πλαφόν.
      3.    Από τα παραπάνω,  αντιλαμβανόμαστε πλέον ξακάθαρα, ότι η εκτελεστική εξουσία δεν είναι διατεθειμένη,να εφαρμόσει επακριβώς την απόφαση του ΣτΕ γιατί:

             α.  Μπορεί το ΣτΕ να αποφάσισε αμετάκλητα, ότι ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα του Κράτους, ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, ότι χρίζουμε ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα ,για τους οποίους έκρινε ότι οι περικοπές των μισθών τους ήταν νόμιμες και Συνταγματικές, για τους κυβερνώντες όμως σκληρός πυρήνας του Κράτους είναι τα "δικά" τους παιδιά,αυτούς που έχουν υποστεί τις μικρότερες μειώσεις, αυτούς που τα επικουρικά τους ταμεία, επιδοτούνται  γενναία από τον Κρατικό προϋπολογισμό, εμείς γι΄αυτούς απλώς είμαστε οι παρίες του Δημοσίου και γι΄αυτό είμαστε  ουραγοί στον μισθολογικό πίνακα και εκεί θέλουν να παραμείνουμε.

              β.   Μας θεωρούν δεδομένους, υποταγμένους, άβουλους , άπραγους, ότι δεν έχουμε το σθένος και την δύναμη να συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα και ότι έχουμε αποδεχθεί την μερική  αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων ως "μάννα εξ ουρανού".

               γ.    Μπορεί να θορυβήθηκαν από τον τεράστιο αριθμό αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θεωρούν όμως ότι ο αριθμός  του επόμενου δικαστικού βήματος που είναι οι αγωγές, θα είναι πολύ μικρός, με αποτέλεσμα να μπορεί με σχετική άνεση, να επιστρέψει τα αναδρομικά και μάλιστα
έντοκα και να επαναφέρει τους μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, για τους υπόλοιπους συναδέλφους θα ισχύσει το "τρεχάτε ποδαράκια μου να.....  " , για να ικανοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

               δ.    Χρησιμοποιούν ως βασικό επιχείρημα, για να μην προβούν στην άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ότι απαιτούνται τουλάχιστον 1,1 δις. ευρώ και το ποσό αυτό είναι απαγορευτικό για τον Κρατικό προϋπολογισμό γιατί θα ανατραπεί η πορεία τη Χώρας. Όμως το πραγματικό ποσό είναι κατά πολύ μικρότερο, χρησιμοποιείται δε ως βασικό επιχείρημα για κερδίσουν χρόνο από την δικαιοσύνη, έτσι ώστε  να εφαρμόσουν το νέο μειωμένο μισθολόγιο.


              ε.   Στην περίπτωση που εφαρμοσθεί άμεσα το νέο μισθολόγιο, η ισχύς των αγωγών, που πρόκειται να υποβληθούν μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου ,χάνεται και θα πρέπει να υποβληθεί προσφυγή και πάλι στο ΣτΕ. 

       4.     Kαι στο ερώτημα, τι επιλογές έχουμε, για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, να εφαρμόσει πιστά την απόφαση του ΣτΕ , κατά την γνώμη μας είναι οι παρακάτω:

               α.  Μαζικές καταθέσεις αγωγών, έτσι ώστε να πεισθεί η εκτελεστική εξουσία, ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για όλα. Η απόφαση για τις αγωγές είναι μονόδρομος για την Δικαιοσύνη,γιατί στηρίζονται στην μη εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ.

               β.  Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για μη εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ , κατά το Σύνταγμα τον Ποινικό Κώδικα και την νομοθεσία των αρμόδιων Υπουργών, όπως προβλέπεται από τα άρθρα,95 του Συντάγματος, 232Α και 259 του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 50 του Προεδρικού Διατάγματος. Η μη συμμόρφωση των αρμόδιων Υπουργών προς την απόφαση του ΣτΕ, παραβιάζει την υπερνομοθετική ισχύ  της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)
          
             γ.  Οργανωμένες και με παλμό κινητοποιήσεις,όταν κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο μειωμένο μισθολόγιο, γιατί έτσι θα στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι, ότι δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε κανέναν από αυτούς που μας μείωσαν, που μας εξαθλίωσαν, που ενήργησαν  αντισυνταγματικά, παράνομα και από πρόθεση σε βάρος μας.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου