Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

           



          Η Κυβέρνηση  προσανατολίζεται  στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία οι μηνιαίες αποδοχές των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας θα αυξηθούν όχι όμως στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί τον Ιούλιο 2012 αλλά σε χαμηλότερα από εκείνα επίπεδα.

           Δηλαδή δεν θα γίνει πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών, όπως επιτάσσουν οι αποφάσεις που εξέδωσε το ΣτΕ !!

           Οι συνολικές αποδοχές των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας  θα έπρεπε να αυξηθούν από 10-30% ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Ιούλιο 2012.

            Το οικονομικό προωθεί σχέδιο που προβλέπει την αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 40-50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών και των αποδοχών  που ελάμβαναν τον Ιούλιο 2012 !!!


            Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς θα κυμανθούν από 1,1%  μέχρι και 12,4% και οι  αναπροσαρμογές στα επιδόματα  από 4,3% έως 17,9%.

            Οι αυξήσεις  θα δοθούν άμεσα , πιθανότατα από τον Οκτώβριο , ενώ τα αναδρομικά, τα οποία αφορούν την περίοδο  από  τον Αύγουστο 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2014 θα αρχίσουν να καταβάλλονται  σταδιακά από το επόμενο έτος.

            Αυξήσεις θα λάβουν οι συνταξιούχοι Στρατιωτικοί και των Σωμάτων Ασφαλείας

πηγή: e-typos.com

             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου