Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ,ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



Κάθε γέφυρα διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση κόβουν οι  οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας,προσφεύγοντας στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣΤΕ αναφορικά με τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.




Οι Ε.Δ. και Σ.Α. ζητούν ουσιαστικά από το ΣτΕ να διατάξει την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων για τις αυξήσεις μισθών και την επιστροφή αναδρομικών μαζί με τις προσαυξήσεις τους.


Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Ε.Δ. και Σ.Α. οι οποίοι παρέδωσαν ψήφισμα στον γενικό γραμματέα του ΥΠΟΙΚ, κ. Αναστασάτο πρώτον στενεύουν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για αποκατάσταση των μισθών τους και εκτιμούν ότι το δικαστήριο χωρίς παζάρια θα διατάξει πλήρη και άμεση συμμόρφωση από το ΥΠΟΙΚ και δεύτερον σύμφωνα με πληροφορίες από τους Στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής θα βάλει «μπλόκο» αντισυνταγματικότητας στη διάταξη του νομοσχεδίου για την ενοποίηση των επικουρικών και μετοχικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα τίθεται ως όρος ότι τυχόν μειώσεις συντάξεων και μερισμάτων δε θα πρέπει να πλήττουν το αξιόμαχο των κλάδων αυτών.

πηγή:antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου